Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Mart 2017 - 11:33 Yorum: 0

Şehitler çam fidanlarında yaşayacak

Kahramankazanlı köylüler şehitler için dua edip fidan dikti. Sancar köyünden bir grup genç bir araya gelerek "Bir fidan da sen dik" etkinliği düzenleyerek...

Şehitler çam fidanlarında yaşayacak

Kahramankazanlı köylüler şehitler için dua edip fidan dikti. Sancar köyünden bir grup genç bir araya gelerek "Bir fidan da sen dik" etkinliği düzenleyerek 400 fidanı toprakla buluşturdu.

Bir ağaç dikerek etkinliğe katkı vermek için uzaktan yakından gelen köy sakinleri hem birer fidan diktiler, hem de birbirleriyle hasret giderdiler.

Etkinliğe katılan genç yaşlı bütün köylüler önce 15 Temmuzda Akıncı Hava Üssünde şehit olan Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar, ardından terörle mücadele şehidi Ömer Yener'in mezarını ziyaret ederek dua ettiler. Katılımcılar şehit mezarlarına birer fidan diktikten sonra önce köyün girişindeki yolun iki yanını, ardından ağaçlandırma sahası olarak ayrılan alana fidan diktiler.

Fidan dikme etkinliğine şehit muhtar Ali Anar ve Ömer Yener'in aileleri de katıldı. Programdan önce Şehit mezarları ziyaret edilerek Kur'anı Kerim okundu, dualar edildi.

Adeta bir şenlik havasında geçen ağaç dikme etkinliğine köyün kadınları da yaptıkları gözlemelerle katkıda bulundular. Katılımcılar günün yorgunluğunu Köy Konağında ikram edilen gözleme ve ayran yiyerek attılar.

Sancar Mahallesi Gençlik Grubu adına konuşan Sadık Buyurgan şehitlerin anısını yaşatmak için dikilen 400 piramit servi ve kızıl çam fidanının kampanyaya destek veren mahalle sakinlerinin maddi bağışlarıyla alındığını belirterek, gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında yaşayan köylülerinin kampanyaya gösterdikleri ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Etkinliğe katılan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek de yaptığı açıklamada, "Nasıl ki şehitlerimiz kanlarını vererek bu topraklara sahip çıkmışlar, biz de topraklarımızı ekerek dikerek ağaçlandıracak sahip çıkacağız. Bugün her ikisini birden yapmış olduk. Hem ağaçlandırıldı, hem de biliyorsunuz şehitlerimiz var 15 Temmuz'da şehit olan Ali Anar kardeşimiz var. Yine terörle mücadelede şehit olan kardeşlerimiz var Ömer Yener. Bugün onlar adına da birer fidan dikerek onların anasını yaşatmayı planladık. İnşallah bu etkinlik diğer köylerimize, mahallelerimizde de örnek teşkil eder" dedi.

Şehitler çam fidanlarında yaşayacak

Şehitler çam fidanlarında yaşayacak

Şehitler çam fidanlarında yaşayacak

Şehitler çam fidanlarında yaşayacak

Şehitler çam fidanlarında yaşayacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber