Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Eylül 2016 - 14:03 Yorum: 0

Şehitler Çeşmesi törenle hizmete açıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin hatırasını yaşatmak amacıyla Çorum Valiliği...

Şehitler Çeşmesi törenle hizmete açıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin hatırasını yaşatmak amacıyla Çorum Valiliği tarafından yaptırılan Şehitler Çeşmesi, düzenlenen törenle açıldı.

Gazi Caddesi üzerine inşa edilen çeşme, Osmanlı mimarisine göre yapıldı. Açılışa Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, CHP Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı, MHP Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras ve vatandaşlar katıldı. Vali Necmettin Kılıç, yeni bir istiklal harbi daha verirken medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarın mazlum insanları mahvettiğini belirterek, "200 yıl toparlanamayacağımız bir hasar vereceklerdi bize. Sadece bir darbe değil, sadece demokrasinin askıya alınması değil, sadece insan haklarının askıya alınması değil inanılmaz kötülükler planlamışlardı. Bu kötülükleri ancak 200 yılda temizleyip yeniden ayağa kalkacaktık. Ancak 200 yiğidimiz her biri bize bir sene verdi" dedi. Vali Kılıç, Çorumlu olan 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin adlarının da okullara verildiğini belirtti.

Bir bayram sabahında çok anlamlı bir açılış için bir arada olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, bu ülke için kurbanların 15 Temmuz'da verildiğini belirterek, o kurbanları anlamlandırmak, onların şerefinden şereflenmek için yapılmış güzel bir hizmetini açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

15 Temmuz'da bayrak için, milli irade için şehit olanların anısının Şehitler Çeşmesi'nde ilelebet yaşayacağını dile getiren AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Cami Ceylan, "Bu çeşmenin hayrı onların ruhuna şad olsun. Herkesin Kurban Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Şehitler Çeşmesi'nden istifade eden insanların buradan su içtikçe şehitleri hatırlayarak dua edeceğini kaydeden AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu da, "Çeşmeyi yapan herkesten razı olsun. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Bir daha böyle acılar yaşatmasın" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber