Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 11:58 Yorum: 0

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı

Çanakkale Valisi Çınar: "Neredeyse Türkiye'nin her ailesinden, her köyünden bir evladı Çanakkale'de şehit yatıyor. Dolayısıyla bütün milletimizin yüreğinin bir parçası bu şehirde"

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Neredeyse Türkiye'nin her ailesinden, her köyünden bir evladı Çanakkale'de şehit yatıyor. Dolayısıyla bütün milletimizin yüreğinin bir parçası bu şehirde" dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı kutlama ve etkinlik programı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığına bağlı Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen törenle başladı.

Vali Çınar, törendeki konuşmasında, 100 yıl önce Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığını, 2015 yılının tamamının zaferin kutlanması, savaşın anılması etkinlikleriyle dolu dolu olacağını söyledi.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında millet olarak gururlu olduklarını aktaran Çınar, şöyle konuştu: 

"Böyle büyük bir zafer her millete nasip olmaz. 100 yıl önce, 16 büyük devlet kurmuş, büyük bir milletin son devleti olan Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihten silinmesi, bu cennet vatanımızın işgal edilerek elimizden alınması için Mehmet Akif Ersoy'un deyimiyle 'kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela' dedikleri, İngiltere ve Fransa'nın öncülüğünde bütün sömürgelerin toplanarak, bu cennet vatanımıza haksız, hukuksuz ve ahlaksız büyük bir saldırısıyla milletimiz karşı karşıya kalmıştır. O zaman tek yürek olan milletimiz, eli silah tutabilecek bütün evlatlarını bu vatan için feda etti. Burada savaşan şehitlerimiz ve gazilerimiz de verebilecekleri en kıymetli şeyleri olan hayatlarını bu vatan için feda etti." 

Vali Çınar, neredeyse Türkiye'nin her ailesinden, her köyünden bir evladın Çanakkale'de şehit yattığına işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla bütün milletimizin yüreğinin bir parçası bu şehirde. Yeniden büyük Türkiye'nin varoluş noktası Çanakkale'de. Bugün bu töreni yapmak suretiyle geleceğimizin teminatı, gelecekte milletimizin yönetimini ele alacak olan gençlerimize, milli temsilimiz olan şanlı bayrağımızı ve bütün milletimizin yüreğinin bir parçası olan bu topraklardan sembolik bir toprak parçasını, büyük Türkiyemizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a buradan göndereceğiz. Büyük gurur yaşıyoruz. Bugün bizim gurur ve onur günümüz. Bütün burada savaşta can veren, dua eden, evlatlarını feda eden bütün geçmişimizi, ecdadımızı minnetle huzurunuzda yad ediyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Çanakkale Savaşları'nda da büyük başarılar gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını da saygıyla, minnetle anıyorum. Gençlerimize bu büyük kutsal emanetlerimizle birlikte büyük Türkiyemizin başkentine giden yolları açık olsun diyorum, bütün Çanakkaleliler olarak da Sayın Cumhurbaşkanımıza milletimizi temsilen selamlarımızı götürmelerini rica ediyorum."

Konuşmanın ardından mehteran takımı gösteri sundu.

Törene, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile askeri erkan, öğrenciler ve daire amirleri katıldı.

- Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu 

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere yola çıkarıldığı ''Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu'' da başladı.

Çimenlik Kalesi'ndeki törende, Gelibolu Yarımadası'ndan getirilen emanetleri öperek teslim alan Vali Çınar, Erdoğan'a iletilmek üzere öğrenciler Sinan Korkmaz ve Özlem Şahin'e verdi. Vali Çınar, atletlere karanfil vererek 720 kilometrelik koşuyu başlattı.

Koşunun başlaması dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullardan katılan öğrenciler, şehir içinde zafer turu attı.

Çanakkale-Ankara arasında sınırı bulunan 6 şehrin atletlerince gerçekleştirilecek Zafer Koşusu'nda, her ilin atletlerinin kendi il sınırında taşıyacağı emanetler, 18 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber