Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı

KAYSERİ (AA) - Kayseri’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla çok sayıda etkinlik düzenleneceği bildirildi.Valilikten yapılan yazılı...

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı

KAYSERİ (AA) - Kayseri’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla çok sayıda etkinlik düzenleneceği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kayseri Valiliği tarafından organize edilen program çerçevesinde 100 bin fidanın toprakla buluşturulacağı, tiyatro, konser, şiir ve konferans sunumları yapılacağı,  sportif müsabakalar ile tırmanış gerçekleştirileceği, hatim ve mevlit programları düzenlenip, ecdada 100 bin mektup yazılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Orhan Düzgün, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Kayseri’de de çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade etti.

Vali Düzgün, bir milletin varoluş mücadelesinin 100’üncü yılında, günümüze kadar aktarılan hissiyat ve maneviyat ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin kutlanacağını ve bu zaferin kazanılmasında “Ya istiklal, ya ölüm” parolası ile canlarını feda eden aziz şehitlerin anılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Türk milleti tarih sahnesine çıktığı günden bugüne şerefli ve haysiyetli bir millet olarak yaşamıştır. Bu karakteristik özelliklerini devam ettirebilmesi ancak ve ancak istiklal ile mümkün olmuştur. Tam istiklal yolunda, insanlık tarihinde eşine az rastlanır tarzda bir zaferin 100’üncü yılını kutlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bir asır boyunca devam eden bu heyecan bu yıl daha da anlamlı hale gelmiştir. 100’üncü yılında şanlı zaferin kutlamaları ve bu uğurda şehit düşmüş vatan neferlerini anmak da farklı bir anlam kazanmıştır. Bu vesileyle ilimiz genelinde kamu kurum ve kuruluşlarımız vasıtasıyla birçok proje ve etkinlik hazırlanmış ve anma törenleri planlanmıştır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber