Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 15 Mart 2015 - 11:13 Yorum: 0

Şehitlik ve anıtlar 40 bin çiçekle renklendi

Gelibolu Yarımadası'nda, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı törenleri için Şehitler Abidesi başta olmak üzere şehitlik ve anıtlar, 40 bine yakın çiçekle bezendi

Şehitlik ve anıtlar 40 bin çiçekle renklendi

ÇANAKKALE (AA) - ZAFER AKPINAR - Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında törenlerin yapılacağı Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik ve anıtlar, yaklaşık 40 bin çiçek dikilerek renklendirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yandan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü ile 24-25 Nisan'daki uluslararası törenlere hazırlanırken diğer taraftan şehitliklerde çevre düzenlemelerinin sürdüğünü söyledi.

Özellikle hafta sonlarında bölgede ziyaretçi akını yaşandığını belirten Gürkan, onların rahat bir şekilde gezebilmesi için büyük çaba harcadıklarını anlattı.

En fazla ilginin gösterildiği Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alan ile diğer şehitlik ve anıtlarda bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Gürkan, "Çevre düzenlemesi kapsamında şehitlikler 40 bine yakın çiçekle renklendirildi. Bunların yaklaşık 15 bini Şehitler Abidesi'nin çevresine dikildi. Her renkten çiçek var" dedi.

Abidedeki çimlerin yenilendiğini, çevresindeki ağaçların budandığını aktaran Gürkan, yüzlerce çalışanın en iyiyi ortaya çıkarmak amacıyla gayret gösterdiğini vurguladı.

Şehitliklerde daha ferah, estetik bir görünüm ile gezilebilir şekilde algıların sağlanabilmesi için yürüttükleri çalışmaların bitmek üzere olduğu bilgisini veren Gürkan, artık özellikle Şehitler Abidesi'nde 18 Mart'ta yapılacak törene yoğunlaştıklarını belirtti.

Gürkan, törenlerin 100'üncü yıl olması dolayısıyla çok daha farklı ve anlamlı geçeceğine değinerek, bu doğrultuda hazırlık yaptıklarını ve Gelibolu Yarımadası'nın bu ay ile nisanda tarihi günlerini yaşayacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber