Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:00 Ağrı’da çocukları dövdüğü iddia edilen imam gözaltına alındı22:00 AFAD: "Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 21.45’te 4 büyüklüğünde bir artçı...21:56 Çankırı İl Sağlık Müdürü: “İhtiyaç halinde üzerimize düşen her türlü göreve...21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu
Türkiye 29 Temmuz 2021 - 10:49 Yorum: 0

Şehrin sıcağından kaçıp 10 dakikada 6 derece serinliyorlar

Bursa şehir merkezine 3 kilometre uzaklıktaki köy, sıcaktan bunalanların akınına uğruyor.

Şehrin sıcağından kaçıp 10 dakikada 6 derece serinliyorlar

Bursa şehir merkezine 3 kilometre uzaklıktaki köy, sıcaktan bunalanların akınına uğruyor. Şehir merkeziyle köy arasında 6 derece sıcaklık farkı bulunuyor.

Uludağ'ın eteklerindeki Zeyniler köyü, sıcaktan bunalanların serinlemek için gittiği mekanların başında geliyor. Şehir merkezinde temmuz ayının aşırı sıcağından bunalan vatandaşlar, 3 kilometre ötede, Uludağ'ın yamaçlarında kurulu Zeyniler köyüne akın ediyor. Şehir merkezinde çalışıp öğle yemeklerini ferah ferah yemek isteyen vatandaşlar, şehir merkezine 10 dakika mesafedeki bu köye gelip, 6 derece düşen sıcaklıkla rahatlıyor. Vatandaşlar köydeki 43 kadının kurduğu konakta öğle yemeklerini serin serin yemenin keyfini çıkarıyor. Bursa'da çalışanlar, öğle yemeklerini yemek için konağa akın ediyor. Köyün şehre uzaklığı 3 kilometre, ancak hava sıcaklığı 6 derece birden düşüyor. Zeyniler, yaz aylarında sıcaktan bunalanları ağırlıyor.

Yıldırım ilçesine bağlı Zeyniler köyü, Uludağ'ın eteklerinde olması sebebiyle görenlerin beğenisini kazanıyor. 800 rakımda bulunan köy Bursa şehir merkezine 10 dakika mesafede. Köydeki hava sıcaklığı şehir merkezine göre 6 derece daha düşük. Hal böyle olunca şehirde öğle yemeğine çıkacaklar soluğu burada alıyor.

Zeyniler Çalı Kuşu Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahinur Makar, "Köyümüzün hanımları kooperatif çatısı altında birleşti. İşlettiğimiz konakta misafirlerimize hizmet veriyoruz. Burada 43 ortak kadınımız var. Bunlardan 23 tanesi burada faal olarak çalışıyor. Biz Ahıska Türkleriyiz. Burada mahallî yemeklerimizi sunuyoruz. En meşhur yemeğimiz hıngal. Farklı çeşitlerde gözleme yapıyoruz. Doğal meyve sularımız var. Burada yetişen meyvelerden kendimizin yaptığı şerbetler şifa kaynağı. Konakta pişen yemekler kadınların evlerinde hazırladığı yemeklerle aynı. Köyümüzün rakımı 800. Bursa'ya 5-10 dakika mesafedeyiz. Şehir merkezine 3 kilometre uzaklıkta. Şehir merkezinden buraya gelmek çok kolay. Şehre yakınız, ama şehrin kaosundan o derece uzaktayız. Köyümüzün rakımı yüksek olduğu için burada şehir merkezine göre 5 derece daha serinlik var. Şehirde sıcaktan bunalan çalışanlar öğle yemeklerini yemek için köyümüzdeki kadınların işlettiği konağı tercih ediyor. Yemeğe çıkmadan yarım saat önce arayıp siparişlerini veriyorlar. 10 dakikada buraya çıkıp yemeklerini yedikten sonra işlerine dönüyorlar. Burada hem yemek yiyorlar, hem de nefes alıp serinliyorlar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber