Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Eylül 2020 - 18:16 Yorum: 0

ŞEHRÜĹ-EMIN SN.GÜRKAN BAŞKANA HATIRLATMA

31Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde Malatya halkının %68.47 gibi yüksek bir oy oranı ile B.Ş.Belediye Başkanı olarak secildiniz.

ŞEHRÜĹ-EMIN SN.GÜRKAN BAŞKANA HATIRLATMA

31Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde Malatya halkının %68.47 gibi yüksek bir oy oranı ile B.Ş.Belediye Başkanı olarak secildiniz.

Seçim çalışmalarınıza 2 ay ilçe ilçe,belde belde bende katıldım.

Seçim meydanlarında;seçmenlere yaptığınız konuşmalarda hep Haktan, adaletten, birlikten, beraberlikten bahseder oldunuz.Malatya bizlerin ortak paydasidir, bu şehiri ortaklıkla değil ORTAK AKILLA yoneteceginizi söyleyip , Hatta seçim meydanlarında Hacibektas' tan , Pirsultadan, Yunus Emreden dörtlükler okuyarak herkesi her kesimi kucaklayacaginizi söylediniz.

Seçildiginizde hiç bir ayrım yapmadan görev dağılımını birilerinin talimatlarına göre değil Liyakat esasına göre yapacağınızı söylediniz.

Yine seçim meydanlarında Malatya halkının parasını birilerine değil Malatya' lilar için harciyacaginizi hatta göreve geldiğinizde halk tabiri ile Bankamatik olanların işine son vereceğimizi söylediniz.Bu şehirde tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmiyecegim dediniz.

Seçilen belediye başkanı aynı zamanda bu sehirin ŞEHRÜL-EMIN'i dir.Bu şehrin hertürlü sorunları ile ilgilenmek ana görevidir dediniz.

Sn.Şehrül-Emin:

Seçim meydanlarında daha çok sözler söylediniz.Ben buradan bazılarını hatırlatmak bu konuda neler yaptınız öğrenmek istedim.

Meydanlarda söylediğiniz sozlere istinaden:

1- 31.Mart 2019 seçim sonuçlarında mensubu bulunduğunuz AKP il genel meclisi oy oranı %59.55. B.Ş.Belediye başkanlığında sizin aldığınız oy oranı %68.47.

Bu oy oranlarını göz önüne alarak: B.Ş.Belediye bünyesinde yaptığınız atamalarda liyakati göz önüne alarak adil bir atamalar yaptinizmi? Hani meydanlarda demistinizya Adil olacağım, Adaletli olacağım.ayrim yapmayacağım.

2-Göreve geldiğiniz süre daha iki yıl olmadı. Bugüne kadar belediye bünyesinde kaç BANKAMATIK memuru vardı, bunlar için ne işlem yaptınız.Yada yeni Bankamatikler ilave ettim izni?.Hani demistinizya tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmem diye.

3-Ben bu sehirin SEHRUL-EMINİ olarak Malatya'nin her sorunu ile ilgilenmek ana görevimizdir demiştiniz.
24 Ocak 2020 de büyük bir deprem yaşadık.( ALLAH' IM bir daha böyle felaketler gostermesin) 
Çevre ve Şehircilik bakanlık yetkilileri yıkılmasina kesin karar verdiği binaları tesbit etti.

Depremden aylar sonra tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde virüs belası ile karşılaştı.
Bu virusten dolayı Bilim kurulu zaman zaman ülke genelinde sokağa çıkma yasağını uyguladı.

Bu sehirin belediye başkanı olarak bu sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek ve bu sehirin trafik sorunlarını ve diğer sorunlari da göz önüne alarak: Çevre ve Şehircilik bakanlığı yetkilileri ile görüşüp yıkılmasina karar verilen binaların hemen yıkılması için hertürlü.girisimlerde bulundunuzmu? Şayet bulundunuz ise hangi sebeplerden dolayı sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek gerekli yıkım işleri yapılmadi ki bugün anaarterlerde yapılan sorunlar trafik konusu olsun çevreye verdiği konular olsun bu şehire büyük sıkıntılar yaşatıyor.
Halbuki bu yıkım işleri sokağa çıkma yasağı olduğu dönemlerde yapılabilirdi.Bunu niye diyorum:

Sn SEHRÜL-EMİN BAŞKANIM.
Sözlerinde iyi bildiği gibi Bürokratları daima seçilmişler atar.Bu aranan bürokratların bulunduğu vilayete karşı oy seçilme.derdi yoktur.

Bugün bu vilayette yarın bir başka vilayette görevlerini yaparlar.

Ama sizler seçilmişler olarak bu sehirin halkına karşı sorumluluğumuz var.Çünkü görev suren izin sonunda yaptiklarinizla yada yapamadiklarinizla halka hesabı siz vereceksiniz.

Halk bu şehirde sizleri ve sizlerin mensubu bulunduğu partiyi oyları ile değerlendirecek.

Sn.Baskanim.

Bunları sizler daha iyi bildiğiniz için:

Ben sizlere seçim meydanlarında söylediklerinizi sadece hatırlatmak istedim.

NOT:Görevi teslim aldığınızda acikladiginiz borçla ilgili yaziyida haftaya yazarım.

Saygılarımla.

 

ALİ EKBER KAYA

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber