Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Eylül 2014 - 22:03 Yorum: 0

Şehzadeler Kaymakamlığı'nda organ bağışı kampanyası

Manisa Şehzadeler Kaymakamlığı tarafından organ bağışına dikkat çekmek amacıyla kampanya başlatıldı

Şehzadeler Kaymakamlığı'nda organ bağışı kampanyası

MANİSA (AA) - Şehzadeler Kaymakamlığı tarafından başlatılan organ bağış kampanyasında ilk bağışı Kaymakam İsmail Çorumluoğlu yaptı.

Manisa Şehzadeler Kaymakamlığı tarafından organ bağışına dikkat çekmek amacıyla kampanya başlatıldı. 

Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen toplantıda gazetecilere açıklama yapan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, kampanyaya Şehzadeler Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nın destek verdiğini belirtti.

Kaymakamlığın tüm birimlerinde görevli personelin bağışta bulunacağını ifade eden Çorumluoğlu, ilk olarak kendisi organlarını bağışlayarak kampanyayı başlattı. 

Manisa’nın organ bağışı sıralamasında ülke genelinde 5. sırada bulunduğunu dile getiren Çorumluoğlu, "Türkiye genelinde bağışçı sayısı bugün itibariyle 77 bin 414 olup, Manisa 4 bin 89 bağışçı ile 5. sırada yer almaktadır. Hedefimiz başlattığımız bu kampanya çerçevesinde en az 100 kişiden organ bağışı alabilmek" dedi.

Manisa’da bir ilki başardıklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan ise Akhisar’daki bir ekiple başlayan kampanyanın hızlı şekilde ilerlediğini vurgulayarak, "Türkiye genelinde 2014 itibari ile organ bağışında birinci sırada 12 bin 488 bağış ile İzmir var. İstanbul 9 bin 951 bağış ile ikinci, Adana 5 bin 351 bağış ile üçüncü sırada yer alıyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber