Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 15:24 Yorum: 0

Şehzadeler’e modern pazar yeri yapılacak

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler'de yeni yapılacak olan kapalı pazar yeri ile ilgili fikir alış verişinde bulunmak için Pazarcılar...

Şehzadeler’e modern pazar yeri yapılacak

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler'de yeni yapılacak olan kapalı pazar yeri ile ilgili fikir alış verişinde bulunmak için Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener'i ziyaret etti. Şehzadeler'e güzel bir pazar yeri kazandırmak için 2 yıldır Pazarcılar Odası ile de irtibat halinde olduklarını ifade eden Başkan Çelik, "Şehzadeler'imize modern ve güzel bir kapalı pazar yeri kazandıracağız" dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geçtiğimiz gün yapılan Belediye Meclis toplantısında alınan kararla Şehzadeler'e yapılacak olan kapalı pazar yeri ile ilgili olarak, Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Çelik'e Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler de eşlik etti.

Şehzadeler'de büyük bir sorunun çözüme kavuşacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Pazar yerleri bizler ve hemşerilerimiz açısından son derece önemlidir. Şehzadeler'deki en büyük sıkıntımız modern, çağdaş kapalı bir pazar yeri yapmak için bir alan olmamasıydı. Bugüne kadar gençlik dönemlerinde pazarlarda çalışmış, pazarcılık yapmış birisi olarak benim bir pazar yeri yapılması için çalışmam gerekiyordu. Ancak pazar yeri yapabilecek uygun bir alanı bulamıyorduk. Seçildiğimiz günden beri Pazarcılar Odamız ve esnaflarımız ile birlikte istişare ederek, pazar yeri yapabilmek adına uygun bir yer bulabilmek için büyük bir çaba ve gayret sarf ettik. Bununla ilgili yaptığımız görüşmeler ve Ankara ziyaretlerimiz nihayetinde bir 5 bin ölçekli imar planı Büyükşehir Meclisinde onaylandı. Geçtiğimiz hafta başında Şehzadeler Belediye Meclisimizden de 1/1000 ölçekli imar planını kabul ettik. Pazarcılar Odamıza çok yakın olan yerin imar planına pazar yeri olarak işlenmesini sağlamış olduk. Bunları yaparken yine hazinemizin yerini kullanmış olduk. Bu konuda da gerekli çalışmaların ve görüşmelerin hepsini tamamladık. Tüm bu işleri yaparken aynı anda Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü, Celal Bayar Üniversitesi, Kaymakamlığımız ve tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla, Milletvekillerimizin de desteği ile uzlaşı içerisinde bu projenin hayata geçebilmesi için bu planları kabul ettik. Bu süreçte yaptığımız plan çalışmalarına destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Tüm kurumlar ile uzlaşı içerisinde projemiz hayata geçiyor"

Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin binayı boşaltmasının ardından hızlı bir şeklide temel atma çalışmamalarına başlayacaklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Celal Bayar Üniversitesi kampüs içerisinde yapacağı yeni bir binanın ardından bu alanda bulunan binaları boşaltarak oraya taşıyacaktır. Bizde bu süreç içerisinde proje çalışmalarımıza pazarcılar odamız ve esnafımız ile birlikte başlayacağız. Çünkü yapılacak olan Pazar yerlerini kullanacak kişiler onlardır. En güzel, modern ve kullanışlı projenin tespiti için bu süreçte birlikte çalışacağız. İnşallah Üniversitemiz bu alanı boşalttıktan hemen sonra Pazar yerimizin temelini hemen atarak inşaat çalışmalarımıza da başlamış olacağız. Tüm bu süreç Celal Bayar Üniversitemizin taşınması ile başlamış olacaktır. Bu projemizi hayata geçirmek için tüm kurumlar olarak bir uzlaşı içerisinde hareket ediyoruz. Şuan bulunduğumuz aşamamaya gelebilmemiz bizler açısından, Şehzadeler açısından son derece sevindirici bir gelişmedir. Artık modern, güzel ve çağdaş bir pazar yeri yapabileceğimiz bir alana kavuştuk. Bu aşamadan sonrası bizler için daha kolay olacaktır. Bundan sonra ki kısımlarında temel atmasında ve açılışlarını yapmakta Rabbim bizlerinde bulunmasını nasip etsin inşallah. Bu kararımız tüm Pazarcı esnafımız ve Şehzadeler halkımız için hayırlı olsun inşallah" diye konuştu.

"Pazarcılar esnafı açısından büyük bir müjdedir"

Şehzadeler'e kapalı ve modern bir pazar yeri yapılmasının pazarcı esnafı açısından büyük bir müjde olduğunu ifade eden Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ise şunları söyledi:

"Pazar yeri yapılması ile ilgili yaklaşık 2 yıldır birlikte de yapıtımız görüşmelerden de devam ettiğini biliyoruz. Geçtiğimiz gün okuduğumuz haberlerde de bu müjdeli haberi gördük. Bu hem Pazarcılar Odası olarak hem de pazarcı esnafı olarak bizi çok sevindirdi. Bu gerçekten de yapılması kolay bir iş değildir. Yapılacak olanlar ile ilgili olarak değerli başkanımız her şeyi söyledi ve kendisi bu konuda yoğun bir çalışma içerisine girdi. Bizde bu konuda başkanımızdan aldığımız bilgileri esnaflarımıza ilettik, pazarcılarımızı bilgilendirdik. Zaten 2 yıldır bu konuda esnafımız bilgiliydi, böyle güzel bir haberi bekliyorduk. Güzel haberleri geçen gün yapılan meclis toplantısı sonrasında aldık. Esnaflarımız da beklentileri bu yöndeydi. Göreve geldiği günden bu yana bizlere vermiş olduğu destekler nedeni ile değerli Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Böylesine güzel haberleri duymak bizleri çok mutlu ediyor. Halkımızı memnun etme konusunda böylesine güzel Pazar yerlerine ihtiyacımız var. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Böylesine güzel bir projeyi Manisa'mıza kazandırdıkları için Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e çok teşekkür ediyorum"

Şehzadeler’e modern pazar yeri yapılacak

Şehzadeler’e modern pazar yeri yapılacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber