Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 21 Kasım 2014 - 18:33 Yorum: 0

Şeker depresyon ve endişe halini kötüleştiriyor

Şekerli gıdaların sadece kilo aldırmadığı aynı zamanda depresyon ve endişe halini kötüleştirdiği, beynin strese verdiği tepkinin değişmesine yol açtığı belirlendi.

Şeker depresyon ve endişe halini kötüleştiriyor

Amerikalı İlim adamlarının araştırması, bisküvi, çikolata, şekerleme benzeri oldukça çok hazır besin ürününde kullanılan, meyve ve sebzelerde bitkisel durumda bulunan fruktozun fazla alımının bilhassa streslere verilen tepkinin geliştiği ergenlik zamanında depresyonun ve endişe halinin kötüleşmesine yol açtığını gösterdi. 

Fareler üstünde yapılan incelemede fruktozun çok tüketilmesinin beyni değiştirdiği ve bu durumun da davranışları menfi yönde etkilediği ortaya çıktı. 

Genç ve iri farelere normal ve çok fruktoz diyeti uygulayan İlim adamları, 10 hafta sonra hayvanları streslere maruz bıraktı. Fazla fruktoz saha genç farelerin daha çok stres hormonu salgıladığı, depresyon ve endişe belirtilerinin arttığı gözlendi.

Aşırı fruktoz alımı zorunda gençlerin hummalı stres altında kalabileceğini belirten İlim adamları, uzun zaman süren stres halinin kan basıncını yükselttiğine, bağışıklık sistemini zayıflattığına, yürek krizi ve nüzul riskini artırdığına, kısırlığa yol açtığına ve yaşlanmayı hızlandırdığına dikkati çekti. 

Araştırmanın neticeleri Washington'da düzenlenen Neuroscience derneğinin bu yılki toplantısında sunuldu.

Muhabir: Şeyma Tahan

Kaynak: AA

ETİKETLER: Deprasyon , şeker , hastalık , endişe
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber