Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Ekim 2014 - 16:23 Yorum: 0

Şeker-İş Sendikası Genel Sekreteri Şengül:

"Dünyanın hiçbir yerinde şahıslara satılmış bir şeker fabrikası yok"

Şeker-İş Sendikası Genel Sekreteri Şengül:

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Şeker-İş Sendikası Genel Sekreteri Fevzi Şengül, "Dünyanın hiçbir yerinde şahıslara satılmış bir şeker fabrikası yok" dedi.

Şengül, Elbistan Şeker Fabrikası'nı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, sektördeki işçileri gündemdeki özelleştirme konusunda bilgilendirdiklerini söyledi.

Özelleştirmeyle "kardeş" haline geldiklerini vurgulayan Şengül, 2005'teki stratejik raporla fabrikaların portföy şeklinde satışa çıkarıldığını anımsattı. 

Özelleştirme Yüksek Kurulunun, Elbistan Şeker Fabrikası satışını iptal ettiğini anlatan Şengül, şöyle konuştu:

"Bu süreçte çok önemli çalışmalarımız oldu. Sendika olarak dünyadaki örneklerini de araştırdık. Şeker sektörü başka bir sektöre benzemiyor. 'Hadi aldım sattım' gibi düşünceyle şeker sektörünün satılması çok zor. Dünyanın hiçbir yerinde şahıslara satılmış bir şeker fabrikası yok."

Şengül, geçici işçilerin sorunlarının çözüm için gayret gösterdiklerini ancak bu konuda bazı engellerle karşıladıklarını savundu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından "çözüm odaklı adım" beklediklerini ifade eden Şengül, işçi yetersizliği nedeniyle fabrikaların kapanacak seviyeye geldiğini ileri sürdü.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber