Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Ekim 2017 - 09:58 Yorum: 0

Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı: “Nişasta bazlı şekerler doğal şekerlerin yerini alamaz”

Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, Dünya Gıda Günü nedeniyle yapmış olduğu açıklamada; nişasta bazlı şekerlerin doğal şekerlerin...

Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı: “Nişasta bazlı şekerler doğal şekerlerin yerini alamaz”

Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, Dünya Gıda Günü nedeniyle yapmış olduğu açıklamada; nişasta bazlı şekerlerin doğal şekerlerin yerini alamayacağı yönünde net tavrın sergilenmesi gerektiğini belirtti.

Dayı açıklamasında, "Güvenilir gıda üretimi için gerekli koşulların bilimsel olarak değerlendirilmesi, gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi için gerekli bilimsel yaklaşımların belirlenmesi ve gıda kaynaklı tehlikelere tüketicilerin maruz kalması halinde olası sağlık risklerinin bilimsel olarak değerlendirilmesini sağlamak üzere risk değerlendirilmesi yapılmasıdır. Bu bağlamda şeker sektörünün baş aktörleri olan şeker pancarından üretilen doğal şekerin güvenilir gıdalar arasında yer aldığı, buna karşılık pancar şekerinin muadili olarak algı oluşturmaya çalışan ve insan sağlığı için tehlikeli olduğu öne sürülen nişasta bazlı şekerlerin ise doğal şekerlerin yerini alamayacağı yönünde net tavrın sergilenmesi gerekmektedir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber