Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

Şeker işçilerinin çocuklarının yazdığı mektuplar ağlattı

Çorum'da, Şeker-İş Sendikası tarafından geçici şeker işçilerinin kadro talebi dolayısıyla gerçekleştirilen eylemde işçi çocuklarının yazdığı mektuplar hüzünlü anların yaşanmasına neden oldu

Şeker işçilerinin çocuklarının yazdığı mektuplar ağlattı

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Şeker-İş Sendikası tarafından geçici şeker işçilerinin kadro talebi dolayısıyla gerçekleştirilen eylemde işçi çocuklarının yazdığı mektuplar hüzünlü anların yaşanmasına neden oldu.

Şeker-İş Sendikası Çorum Şubesince, geçici işçilerin kadro taleplerinin iletilmesi amacıyla yürüyüş düzenlendi. Çorum Valiliği önünde toplanan geçici işçiler ve sendika üyeleri, Gazi Caddesi'ni takiben Hürriyet Meydanına yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, kentteki ve Türkiye'deki şeker fabrikalarında çok sayıda geçici işçinin bulunduğunu belirtti.

Şeker üretiminin başladığı sürede işe başlayan ve fabrikada alın teri ile geçimleri için mücadele eden geçici işçilerin, yaklaşık 4 ay çalıştıktan sonra işlerine son verildiğini ifade eden Kahraman, şeker üretim sezonunun bitmesinin ardından işçilerin işsiz kaldığını dile getirdi.

Yılın sadece 4 ayında çalışan daha sonra geçim mücadelesi nedeniyle zorluklar yaşayan işçilere kadro talep ettiklerinin altını çizen Kahraman, şunları kaydetti:

"Sezonun tamamlanmasının ardından fabrikadaki işlerine son verilen işçilerimiz daha sonra 8 ayı işsiz geçiriyor. Bazıları farklı yerlerde iş bulmak için mücadele ederken bazı işçilerimiz de bu imkana bile sahip olamıyor. Geçici işçi olarak 14 yıldan beri çalışan işçilerimizin kadrolu işçilerimizden bizim gözümüzde bir farkı yoktur. Onlar da ekmeklerini kazanmanın savaşı içerisindeler. Bizim Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Maliye Bakanımızdan talebimiz bu işçilerimize kadro verilmesidir."

Şeker işçilerinin çocuklarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazdıkları mektupları okuyan geçici bir işçinin eşi Sermin Atak, göz yaşlarına hakim olamadı. 

Kahraman ve sendika üyeleri daha sonra söz konusu mektupları PTT şubesinden Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa gönderdi.

Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber