Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Aralık 2014 - 19:38 Yorum: 0

Şeker Kurumundan açıklama

ANKARA (AA) - Şeker Kurumunca, Kayseri Şeker Fabrikası'nın şeker kotasındaki düşüşten kurumun sorumlu tutulmasının üzüntü verici olduğu bildirildi.Kurumdan yapılan yazılı açıklamada,...

Şeker Kurumundan açıklama

ANKARA (AA) - Şeker Kurumunca, Kayseri Şeker Fabrikası'nın şeker kotasındaki düşüşten kurumun sorumlu tutulmasının üzüntü verici olduğu bildirildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Kayseri Şeker Fabrikası'nın 2015-2016 pazarlama yılı şeker kotasının, Şeker Kurumu tarafından, bir önceki pazarlama yılına göre bin 400 ton düşürüldüğü ve kararın çiftçiler tarafından büyük tepkiyle karşılandığı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Şeker Kurulunun, kota tahsisinde bir şirketin lehine ya da aleyhine takdir yetkisi bulunmadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kayseri Şeker Fabrikası'na son beş pazarlama yılında sırasıyla 292 bin 500, 292 bin 700, 297 bin 200, 306 bin 200, 311 bin 400 ton A kotası şeker tahsis edilmiştir. Bir önceki pazarlama yılında, mahkeme kararları ile 2 milyon 260 bin tona çıkan ülke toplam kotası, 2015-2016 pazarlama yılında 10 bin tonluk düşüşle 2 milyon 250 bin ton olarak belirlenmiştir. Yani ülke toplam kotası bir önceki yıla göre binde 4,5 düşmüştür. Kayseri Şeker Fabrikası'nın kotası da yapılan hesaplamalar sonucu bir önceki yıla göre binde 4,5 oranında yani bin 400 ton düşmüştür. Şirketin kotasının artışına etki eden unsurlar ile düşüşüne etki eden unsurların aynı olduğu bilinmesine karşın yanlış ve yanıltıcı haberlere kaynaklık edilmesi üzüntüyle karşılanmıştır.

Kotasındaki değişimin sebebini öncelikle kendi bünyesinde sorgulaması gerekenlerin, kamuoyu ve kendi çiftçileri nezdinde Şeker Kurumunu haksız bir uygulama içerisinde bulunuyormuş gibi hedef gösterme çabasının her zaman olduğu gibi boşa çıkacağının bilinmesini isteriz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber