Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 07 Ekim 2016 - 09:48 Yorum: 0

Şeker pancarı üreticisi yüksek maliyetten yakındı

Gaziantep'te şeker pancarı üreticileri yüksek rekolte sevinci yaşarken, maliyetinden yakındı.

Şeker pancarı üreticisi yüksek maliyetten yakındı

Gaziantep'te şeker pancarı üreticileri yüksek rekolte sevinci yaşarken, maliyetinden yakındı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde şeker pancarı üreticileri hasada başladı. Yüksek rekolte sevinci yaşayan üreteci, pancar üretiminin yüksek maliyetinden yakındı. İslahiye ilçesi Elbistanhöyük köyünde 40 dönüm alana şeker pancarı eken Mustafa Eroğlu, traktörle hasat yapıyor. Tarlada saatlerce çalışan Eroğlu, dönüm başına ortalama 10 ton ürün alıyor. Pancardaki şeker oranı 17 gelirse tonu 200-210 TL'den satılan ürün, şeker oranı daha düşük olursa 180-200 TL'den satılıyor.

Masrafı 15 bin TL'yi aştı

Eroğlu yaklaşık 15 bin TL masraf yaptıklarını belirterek, "Şeker pancarını makine ile söküyoruz. Kamyonlara aktarıyoruz. Şeker oranına göre devlet fiyat veriyor. Şeker oranı 17 gelirse 210 arası düşük gelirse 180 -200 arası kurtarmıyor bizi 40 dönüm yer ektik. 15 milyar masrafı var. Trafosu ve elektrik ve işçi masrafı da var. Geçen sene mazot ve elektrik ucuzdu. Bu sene pahalı hep" diye konuştu.

Eroğlu, yaşanan kuraklığa rağmen bu yıl dönümden yaklaşık 10 ton ürün aldığını da sözlerine başladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber