Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Nisan 2014 - 17:18 Yorum: 0

Şeker verdiler,yağmur duası istediler

Çubuk'ta kavun üreticileri kuraklık nedeniyle çıktıkları yağmur duasına çocukları da çekebilmek için şeker dağıttı

Şeker verdiler,yağmur duası istediler

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde kavun üreticileri yağmur yağmaması nedeniyle tarladaki mahsulün kuruyacağı ve üretim olmayacağı endişesiyle, yağmur duasına çıktı. Üreticiler çocuklara da şeker dağıtarak, onlardan dua etmelerini istediler.

Ağılcık Mahallesi'nde düzenlenen yağmur duasına Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle halkının yanı sıra civar köy ve mahalleden gelen vatandaşlar katıldı.

Sabahın erken saatlerinde yağmur yağması için adanan kurbanları kesen mahalle sakinleri, kurban etinden mahalle konağında bulunan mutfakta yemek pişirdi. Mahallenin en yaşlıları ve çocukları hocalar eşliğinde Dede Tepeye tekbir, salavat ve ilahiler eşliğinde yürüyerek tepede toplu olarak gün boyunca dua etti.

Kılınan namazların ardından vatandaşlara kesilen kurbanların etlerinden pişirilen homaça yemeği ve bulgur pilavı dağıtıldı.

Uzun süren bir kuraklık yaşandığına dikkat çeken Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, mahallelerinde üreticilerin kuraklık endişesiyle sırayla yağmur dualarına çıkıldığını söyledi.

Son hafta içerisinde kısmen yağmur alındığını hatırlatan Acehan, şunları söyledi:

’’Bugün 3 mahallemizde yağmur duası var, şükür duası var. Allahımıza hamdolsun son hafta içerisinde kısmen yağmur aldık. Cenabı Allah nezdinde inşallah dualarımız kabul olur. Ama her şeyden önce bu tür etkinlikler aynı zamanda köylümüzü, mahalle halkımızı,  vatandaşlarımızı bir araya getiren güzel bir etkinliğe dönüşüyor. O nedenle bugün onlarla bir olmak üzere Ağılcık Mahallemizi ziyaret ettik. Burada ki duaya ve ziyafete katıldık.’’

Mahalle sakinlerinden Nurettin Sipahi (74)   de yağmura ihtiyaç duyduklarını belirterek şunları söyledi:

"Biz bu gün 3 tane kurban kestik. Kurbanlarımız konakta pişiyor, bütün halkı yağmur duasına ve yemek yemeye davet ettik. Yani komşularımız ve yabancı olsun olmasın hepsini buraya davet ediyoruz. Duaya çıkacak çocuklarımıza şeker dağıtıyoruz.  Onlar gelmediği zaman duaların kabul olmayacağı inancı hakimdir. Bu bizim atalarımızdan gelen bir adetimizdir. Çocuklara şeker verince daha gönüllü geliyorlar ve daha fazla dua ediyorlar. Zaten bu dualarda çocuklarımız içindir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber