Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Aralık 2014 - 14:43 Yorum: 0

Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Ertürk:

(Rusya'daki ekonomik kriz) "Bu, 2015 için yaptığımız tahminleri biraz yukarıya taşımamıza neden oldu ancak genel anlamda 2015'in en az 2014 kadar iyi geçeceğini tahmin ediyoruz"

Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Ertürk:

MUĞLA (AA) - Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Rusya'daki ekonomik krizin etkileriyle ilgili, "Bu, 2015 için yaptığımız tahminleri biraz yukarıya taşımamıza neden oldu ancak genel anlamda 2015'in en az 2014 kadar iyi geçeceğini tahmin ediyoruz" dedi. 

Marmaris Ticaret Odası (MTO) ile Şekerbank arasında, oda binasında "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi" protokolü imza törenine katılan Ertürk, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bu ay içinde Türkiye'de bir faiz indirimi beklediklerini belirten Ertürk, fakat Rusya'daki olumsuz gelişmelerin bu beklentiyi biraz ötelediğini söyledi. 

Türkiye'deki faizlerde önümüzdeki 2-3 ay içerisinde aşağıya doğru bir hareket olacağını düşündüklerini ifade eden Ertürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya'daki bu gelişmeler dolar kurlarını yukarıya taşıdı, 2,41'lere kadar geldik ancak şu an 2,30'lar seviyesindeyiz. Bu, 2015 için yaptığımız tahminleri biraz yukarıya taşımamıza neden oldu ancak genel anlamda 2015'in en az 2014 kadar iyi geçeceğini tahmin ediyoruz. Çok fazla büyük bir olumsuzluk olmazsa 2015'in büyüme açısından 2014'e göre biraz daha iyi bir yıl olacağını değerlendiriyoruz."

Son 3 aya bakıldığında büyüme rakamlarının biraz beklentinin altında çıktığına dikkati çeken Ertürk, bu yıl yüzde 3,5 civarında bir büyüme beklerken, son üç ayda bu rakamın yüzde 1,7 olarak açıklandığını kaydetti.

Ertürk, gelecek yıl yüzde 3-3,5 civarında bir büyüme beklentisinde olduklarını dile getirerek, "Bu durum, bu yılki ekonomiye paralel bir ekonominin 2015'te de bizi beklediği anlamına geliyor. Yine büyük bir olumsuzluk olmazsa ilk 3 ay içerisinde faizler aşağıya doğru gelebilir. Yıl sonunda faizlerin tekrar yukarıya çıkacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber