Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 23 Mayıs 2019 - 10:13 Yorum: 0

Sektörel Güven Endeksleri açıklandı

Mayıs ayı Sektörel Güven Endeksleri açıklandı. Bu dönemde hizmet, perakende ve inşaat sektörlerine güven azaldı.

Sektörel Güven Endeksleri açıklandı

Mayıs ayı Sektörel Güven Endeksleri açıklandı. Bu dönemde hizmet, perakende ve inşaat sektörlerine güven azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı Mayıs ayı "Sektörel Güven Endeksleri" verisi açıkladı. Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Nisan ayında 83,1 iken, Mayıs ayında yüzde 4,4 oranında azalarak 79,4 oldu. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 4,8, yüzde 3,7 ve yüzde 4,7 azalarak 75,1, 73,2 ve 90 değerlerini aldı.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi 89,9 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Mayıs ayında yüzde 0,7 oranında azalarak 89,9 oldu. Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 3,7 ve yüzde 0,3 azalarak 73,3 ve 87,6 değerlerini aldı. Mevcut mal stok seviyesi endeksi ise yüzde 1,1 artarak 109 oldu.

İnşaat sektörü güven endeksi 49,8 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 53,9 iken, Mayıs ayında yüzde 7,7 oranında azalarak 49,8 oldu. İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 5,9 ve yüzde 8,8 azalarak 38,4 ve 61,2 değerlerini aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber