Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Ağustos 2014 - 10:13 Yorum: 0

Sel Erciyes Dağı'ndan geldi

Kayseri'de etkili olan sel nediyle Kayseri-Erciyes yolu sel nedeniyle ulaşıma kapatıldı, çok sayıda araç dere yatağına sürüklendi, bazı evleri su bastı.

Sel Erciyes Dağı'ndan geldi

Kayseri'de etkili bulunan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

 Sel itibarı ile Hisarcık İbrahim Tennuri Mahallesi'nde yol kenarında park halindeki çok aşırı sayıda vasıta dere yatağına sürüklendi. Bazı vatandaşlar, selde sürüklenen araçlarını bulamadı. Dere yakınlarındaki evlerde yaşayan ve su basması sonucu mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin sayesinde kurtarıldı.

Kent merkezine kadar inen sel suları itibarı ile Kayseri-Erciyes ve Kayseri-Talas yolu Kartal kavşağından itibaren ulaşıma kapatıldı. Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) ekiplerinin yaptığı emek sonucu Kayseri-Talas yolu ulaşıma açıldı.

Erciyes Üniversitesi Yerleşkesine kadar ulaşan sel itibarı ile üniversiteye giriş yöntemleri da kapatıldı. İş makineleri yerleşkede temizlik çalışması yaptı.

AFAD ekipleri el fenerleriyle sokakları ve selin sürüklediği araçları denetim etti.

'Sel suları büyük bir gürültüyle geldi'

Sel geldiğinde yol kenarında arkadaşlarıyla emek yaptığını söz eden 62 yaşındaki Ahmet Namaldı, suların kocaman bir gürültüyle geldiğini söyledi.

Ne olduğunu anlayamadıklarını anlatım eden Namaldı, 'Selin geldiğini görünce arkadaşlarıma 'kaçın' diye bağırdım. Her birimiz bir tarafa dağıldık. Kökünden sökülen ağaçlarla yol kenarında ne kadar araba varsa hepsi sürüklenip derenin içine döküldü. İki genç köprünün demirlerine tutundu ve iş makinesindeki bir dost gençleri kurtardı. Sürüklenen arabaların arasında de vatandaşlar vardı' diye konuştu.

Selin yaklaşık bir saat sürdüğünü ve paniğe sebep olduğunu söz eden Namaldı, 'Elimiz kolumuz bağlandı, ne yapacağımızı bilemez bir vaziyete geldik' dedi.

Namaldı, aynı bir olayın 45 sene öncelikle yaşandığını lakin dere yatağının geniş olması itibarı ile çok aşırı çok hasar oluşmadığını dile getirerek, 'Dere yatakları daraltıldı. Her yağmur yağdığında dere taşıyor' ifadesini kullandı.

Aracı sele kapılan Ferdi Kafa da şunları söyledi:

'Ailemle çay bahçesine gelmiştik. Bir anda sel geldi ve yol kenarındaki araçları sürükledi. Çay bahçesi biraz yüksekte bulunduğu için bize bir şey olmadı lakin korkudan aşağıya inemedik. Çay bahçesinden çıksaydık sel bizi de götürecekti. Yaklaşık bir saat kadar burada mahsur kaldık. Suların çekilmesiyle aracımı aramaya başladım lakin hala bulamadım.'

Yunus Doğan da sel itibarı ile ahırı ve samanlığının yıkıldığını, iki keçisinin telef olduğunu söyledi.

ETİKETLER: Sel , Erciyes Dağı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber