Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 27 Haziran 2021 - 13:38 Yorum: 0

Selçuk Ticaret Odasından Efes’in emektar arkeologlarına teşekkür

Selçuk Ticaret Odası, Efes Antik Kenti ve Artemis Tapınağı kazılarında görev yapmış emektar mimar ve arkeologlarını kentin simgesi olan Artemis heykeliyle...

Selçuk Ticaret Odasından Efes’in emektar arkeologlarına teşekkür

Selçuk Ticaret Odası, Efes Antik Kenti ve Artemis Tapınağı kazılarında görev yapmış emektar mimar ve arkeologlarını kentin simgesi olan Artemis heykeliyle taltif etti. Mimar Nadide Azatoğlu'nun organize ettiği buluşmada duygu dolu anlar yaşandı.

Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, düzenlenen buluşma programında 60 yıl önce Efes Antik Kenti'ne gelerek yıllarca Efes ve Artemis kazılarında çalışan mimar ve arkeologlar Anton Bamer, Ulrike Muss ve Hilke Thuer'e kentin kültürel hayatına verdikleri katkı nedeniyle teşekkür etti. Oda başkanı Koray Yolcu, "Bugün dünya mirası bir kentte yaşıyorsak, bunu Efes ve kentin tarihsel zenginliklerini yılmadan büyük bir sabırla toprak altından gün yüzüne çıkaran değerli arkeologlara, mimarlara, restoratörlere, tarihçilere ve kazı işçilerine borçluyuz. Burada bulunan çok değerli emektar arkeologlarımızın nezdinde kentimizin kültürel zenginliklerine katkı veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz "dedi. Efes kazılarında çalışırken Efes Artemisi, Antik Tiyatro ve pek çok Efes bulgusunu ortaya çıkaran 87 yaşındaki Doç. Dr. Anton Bamer, 1961 yılında kente ilk geldiğinden bu yana heyecanla çalıştığını ve bugün Efesi her ziyaret ettiğinde heyecan duymaya devam ettiğini belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber