Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 22 Ağustos 2014 - 14:08 Yorum: 0

Selçuklu Müzesi'ne gurbetçi ilgisi

Sergilenen Selçuklu eserleri kadar heybetli mimarisi ve içinde barındırdığı dünyanın ilk bimarhanesiyle Selçuklu Müzesi, yaz tatili için Türkiye'ye gelen gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor

Selçuklu Müzesi'ne gurbetçi ilgisi

KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilen ve Selçuklu Müzesi adını alan Gevher Nesibe Tıp Medresesi, gurbetçilerden yoğun ilgi görüyor.

Selçuklu sultanlarından Gevher Nesibe'nin vasiyeti üzerine 1205 yılında yaptırılan, tıp medresesinin yanı sıra müzik, su sesi gibi uygulamalarla hastaların tedavi edildiği bimarhaneyi (akıl hastanesi) içinde barındıran Selçuklu Müzesi'nde Selçuklu dönemine ait tarihi eserler ve birbirinden ilginç dijital uygulamalar yer alıyor.

Kayseri'nin yanı sıra çevre illerde de tatilini geçiren gurbetçiler, ihtişamlı medreseyi gezip ayrıca dijital uygulamalar sayesinde Selçuklu Devleti hakkında bilgi edinebiliyor.

Almanya'da yaşayan gurbetçilerden Ahmet Türkmen, her geldiğinde 5-6 ay Türkiye'de kaldığını belirterek, "Kayseri'nin tarihi mekanlarını geziyorum. Almanya ile Türkiye'nin müzelerini karşılaştırdığımda Selçuklu Müzesi şahane olmuş. Teknik yönü belki dünyada hiç yok. Tek kelime ile mükemmel bir müze. Almanya'nın meşhur müzesi Neanderthal Müzesini de gezdim. Orası da çok güzel ama burası kadar değil" diye konuştu.

Hollanda'dan tatile gelen Rüstem Türkmen ise müzenin çok görkemli olduğunu, yakınlarına Selçuklu Müzesi'ni gezmelerini tavsiye edeceğini belirtti.  

Selçuklu Müzesi, pazartesi hariç diğer günler saat 09.00-19.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber