Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Ekim 2017 - 12:18 Yorum: 0

Selçuklu’da üniversite öğrencileri Konya’yı tanıyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, şehir dışından eğitim için Konya'ya gelen üniversite öğrencilerine "Şehrimi Tanıyorum" gezisi ile Konya'yı...

Selçuklu’da üniversite öğrencileri Konya’yı tanıyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, şehir dışından eğitim için Konya'ya gelen üniversite öğrencilerine "Şehrimi Tanıyorum" gezisi ile Konya'yı tanıtıyor.

Selçuklu Belediyesi, Şehrimi Tanıyorum etkinliği kapsamında her yıl içinde binlerce kişiye Konya'yı ve Selçuklu'yu tanıtıyor. Konya'nın sosyal, kültürel ve tarihi özelliklerinin yerinde anlatıldığı etkinlikler şehrin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Üniversite eğitimi için şehir dışından Konya'ya gelen öğrencilerin şehre uyum sürecini hızlandıran Şehrimi Tanıyorum gezilerinden ve Selçuklu Belediyesi'nin yakın ilgisinden oldukça memnun kaldıkları ifade edildi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın üniversite ziyaretlerinde dile getirdiği "şehri bizimle tanıyın" tavsiyesi doğrultusunda şehrimi tanıyorum etkinliğine katılan üniversite öğrencileri bir gün boyunca Konya'yı yakından tanıma fırsatı buluyor. Etkinliğe katılan öğrenciler Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi ve Alaeddin Camii gibi şehrin önemli simgesel mekanlarına yapılan ziyaretin ardından Selçuklu Belediyesi tarafından Konya turizmine kazandırılan Kelebekler Vadisi Parkı ve Sille'yi de ziyaret ediyor. Etkinlikte Selçuklu Belediyesi'ni de ziyaret eden öğrencilere belediye faaliyetleri hakkında bilgiler veriliyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrimi tanıyorum etkinliğine katılan ve Selçuklu Belediyesi'ne de ziyaret gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere deneyim paylaşımında bulunan Başkan Altay, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

"Gençlik merkezlerinden faydalanın"

Öğrencilere sosyal etkinliklere katılma çağrısında bulunan Başkan Altay, "Üniversitemizin çok fazla sayıda öğrenci topluluğu var. Mutlaka kendi alanınızla ilgili faaliyet gösteren bir öğrenci topluluğunda bulunun. Sınıfınızda, kaldığınız yurtlarda farklı şehirlerden, farklı kültürlerden gelen birçok arkadaşınız var. Bunu lütfen iyi değerlendirin ve arkadaşlık ilişkilerinizi güçlendirin. Selçuklu Belediyemizin Gençlik Merkezi ve Gençlik Meclisinden faydalanın, bu tür organizasyonlarda yer alın. Sadece ders başarısına odaklanmayın, mutlaka sosyal hayatınızı da geliştirin. Şunu unutmayın ki bu dönemde oluşturacağınız sosyal çevre size hayatınız boyunca eşlik edecek. Bu zamanınızı iyi değerlendirin ve kalıcı dostluklar edinin" dedi.

Şehrimi Tanıyorum gezisine katılan üniversite öğrencileri Selçuklu Belediyesi'ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Şehir gezisinin Konya'yı farklı bir açıdan tanımaya ve şehre adaptasyon süreçlerini hızlandırmaya olumlu katkı yaptığını söyleyen öğrenciler, "Konya'daki sıcak karşılamadan dolayı çok mutluyuz. Burada bizler en iyi şekilde ağırlandık. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a ve ekibine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Selçuklu’da üniversite öğrencileri Konya’yı tanıyor

Selçuklu’da üniversite öğrencileri Konya’yı tanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber