Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 01 Temmuz 2022 - 16:58 Yorum: 0

Selimiye’de Kırkpınar yoğunluğu

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nde, 661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri çerçevesinde mevlit okutuldu.

Selimiye’de Kırkpınar yoğunluğu

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nde, 661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri çerçevesinde mevlit okutuldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı. 661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri çerçevesinde Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nde mevlit okutuldu. Er meydanında mücadele etmek üzere kente gelen pehlivanlar, cuma namazı öncesi camiye akın etti. Ziyaretçilerin ve güreş tutkunlarının da yoğun katılımıyla Selimiye Camii kısa süre içerisinde doldu. Okunan mevlidi şerifin ve kılınan cuma namazının ardından coşkulu kalabalık Sarayiçi Er Meydanı'nın yolunu tuttu.

Cuma namazını kılmaya gelen pehlivan İsmail Top, bugün il güreşini yapacağını belirterek, "Cuma namazımı kılmaya geldik. Akşamüzeri de güreşimiz var, küçük orta büyük boyda güreşiyorum. Antalya'dan geldim, buraya iyi hazırlandım. Hedefim şampiyon olmak" dedi.

Pehlivan Hüseyin Karabulut ise, "Bugün Allah'ın izniyle namazımızı kılacağız ve duamızı edip güreş sahasına çıkacağız. Hedefim başpehlivan olmak. Büyük orta kategorisinde güreşiyorum. Cumartesi günü çıkacağım er meydanına. Ata sporumuzu destekleyen herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber