Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Mart 2015 - 18:33 Yorum: 0

Selüloz-İş Sendikası'ndan grev kararı

KOCAELİ (AA) - Selüloz-İş Sendikası, Kocaeli'nde faaliyet gösteren bir karton fabrikasında yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle 23 Mart için grev...

Selüloz-İş Sendikası'ndan grev kararı

KOCAELİ (AA) - Selüloz-İş Sendikası, Kocaeli'nde faaliyet gösteren bir karton fabrikasında yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle 23 Mart için grev kararı aldı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, fabrikayla 24 Eylül 2014'de başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığı belirtildi.

Toplu sözleşmenin 161 kişiyi kapsadığı, 16 maddede anlaşma sağlanamadığı belirtilen açıklamada, temel uyuşmazlık konularının ücret zammı ve sosyal yardımlara ilişkin düzenlemeler olduğu bildirildi.

Açıklamada, işverenlerin ucuz işçilik üzerinden rekabet avantajı sağlamaya çalıştığı öne sürülerek, şunlar kaydedildi:

"Esas uzlaşmazlık konusu olan ücret zammı konusunda sendikamızın son teklifi yıllık yüzde 30'luk bir ücret artışıyken işveren, işçinin, ülkenin ve iş yerinin somut durumunu görmezden gelerek uzun süre enflasyon oranlarının çok altında zam oranlarında diretmiş, son teklifi ise yıllık yüzde 9,54'lük artış olmuştur. İşverenin düşük ücret politikası ve işçinin somut durumu göz ardı ederek kendi istemlerini dayatması halinde grev hakkımızı kullanmak anayasal bir temel hakkın kullanımıdır. 23 Mart'ta uygulanmak üzere grev kararı aldık." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber