Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 10:53 Yorum: 0

Şemdinli’ye Atanan Öğretmenden Anlamlı Davranış

Bartın Üniversitesi'nden geçen yıl mezun olduktan sonra Hakkari'nin Şemdinli ilçesine atanan 22 yaşındaki öğretmen Akile Ergün, "Gitmemeyi bir an olsun...

Şemdinli’ye Atanan Öğretmenden Anlamlı Davranış

Bartın Üniversitesi'nden geçen yıl mezun olduktan sonra Hakkari'nin Şemdinli ilçesine atanan 22 yaşındaki öğretmen Akile Ergün, "Gitmemeyi bir an olsun düşünmedim, ülkemin her yerinde çiçekler açsın istiyorum" dedi.

Bartın Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile Bartın Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından "Aday Öğretmen Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Ataması gerçekleşen 70'e yakın aday öğretmenin katıldığı etkinlikte konuşan 22 yaşındaki Akile Ergün, yaptığı konuşmayla herkesi duygulandırdı.

Bartın Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra 2016 Şubat atamalarında Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Üzümkıran köyüne atanan Ergün, "Ülkemin doğusu ya da batısı fark etmez. Terör tehdidi nedeniyle 1990'lı yıllarda boşaltılan köye öğretmen olarak atandım. Biz öğretmenler olarak üzerimize düşeni yapmalı ve geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Bunun için Şemdinli'ye gitmemeyi bir an olsun düşünmedim. Ülkemizin her yerinde çiçekler açsın istiyorum" dedi.

"ÖĞRETMENLER İMANLI, EDEPLİ, LİYAKATLİ VE VİCDANLI OLMALIDIR"

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise öğretmenliğin toplumların geleceğinde çok önemli bir meslek olduğunu belirterek, öğretmenlere seslendi.

Rektör Kaplan, "Öğretmenler toplumu geleceğe hazırlayan ve çok önemli işler üstlenen kişilerdir. Bu nedenle omuzlarındaki yük ağır, sorumlulukları çoktur. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Safahat'ındaki temel meselelerden biri de eğitimdir. Safahat'ta diyor ki; Öğretmenim diyen kişi imanlı, edepli, liyakatli ve vicdanlı olmalıdır. Eğer bu dördü yoksa kimse öğretmenim demesin" dedi.

ADAY ÖĞRETMENLER BİLGİLENDİRİLDİ

Etkinlikte Bartın Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Nuriye Semerci, "Eğitim Programları ve Öğretim", Yrd. Doç. Dr. Sinem Tarhan, "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık", Yrd. Doç. Dr. Sema Sulak, "Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme", Yrd. Doç. Dr. Gülsüm Şahan, "Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi" konularında konuştu. Toplantıya, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Çetin Semerci, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber