Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Ekim 2016 - 17:53 Yorum: 0

Semerkand Vakfı’ndan üniversite öğrencileri yararına kermes

Semerkand Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından kentin en işlek caddelerinden olan Ambaryolu'nda üniversite öğrencilerine yardım etmek amacıyla...

Semerkand Vakfı’ndan üniversite öğrencileri yararına kermes

Semerkand Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından kentin en işlek caddelerinden olan Ambaryolu'nda üniversite öğrencilerine yardım etmek amacıyla kermes açıldı.

Ambaryolu Caddesi'nde açılışı gerçekleşen kermese, İl Genel meclisi Başkanı Salih Sel, Semerkand Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı M. Emin birliktir, Afyonkarahisar Beledile Meclisi MHP Gurup Başkanı Halil İbrahim Baykara ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dualarla açılışı gerçekleyen kermeste katılımcılar el emeği ve göz nuru el işi ürünlerini yakından incelediler.

Açılış sonrası kermes hakkında bilgi veren Semerkand İl Başkanı M. Emin Birliktir, her şeyi devletten beklememek gerektiğini söyleyerek, "Semerkad Vakfı olarak üniversite öğrencilerine bakıyoruz. Kur'an Kursu öğrencilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her şeyi devletten beklemek çok yanlış olur. Devletimize yardımcı olmamız gerekir. Ancak vatana da iyi evlatlar yetiştirmek mecburiyetindeyiz. O sebeple, dinini, milletini, vatanını seven, devletini seven insanların yetişmesine yardımcı olacak bu gençlerimize biz yardım etmek içtin bu tür kermeslerimizi açıyoruz. Burada gördüğünüz bütün malzemeler bacılarımızın el emeği, göz nuruyla hazırlanmış ürünler. Herkes para veremiyor maalesef. Dolayısıyla bu tür kermeslerle biz gelir elde ediyoruz. Bu gelirlerimizi de resmi kanaldan, derneğimiz vasıtasıyla öğrencilerimize, burs şeklinde, yurt şeklinde, yemek şeklinde dağıtıyoruz. Emeği geçen herkese, kermesimizin açılışına katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise, dinini ve vatanını seven gençler yetiştirmek için Semerkand gibi kurumların sayısının armasını istediklerini söyledi. Sel, "Hayır müesseselerinin artmasını talep ediyoruz. Çünkü ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin okutulmasında, çocuklarımızın Kur'an Kurslarında okutulmasında, hafız yetiştirilmesine büyük emekleri geçiyor bu tür müesseselerin. Her şeyi devletten beklemek mümkün değil. Devlet zaten elinden geleni fazlasıyla vatandaşına veriyor. Her türlü kolaylığı sağlıyor. Duble yollardır, hava alanlarıdır, hızlı trenlerdir. Bunlar gelişmişliğin birer göstergesi ama diğer insan yetiştirilmesinde de bu tür müesseselerin mutlaka artması lazım. Ama maalesef kötü bir örneğini yaşadık biliyorsunuz 15 Temmuz'da. Bu tür insanlar çalışma sistemlerinden belliydi. Mesela Türkçe Olimpiyatları. Türkçe konuşsa ne olur konuşmasa ne olur. Siz 1 kişinin, 2 kişinin hidayetine vesile olabiliyor musunuz? Biz aslında Müslümanlar olarak bunu yaşantımıza bunu yansıtabilsek çok kişinin Müslüman olmasına vesile olabiliriz. Ama maalesef bunu biz yaşantımıza yansıtmakta zorluklar çekiyoruz. Müslüman her şeyiyle örnek olması gereken bir insandır. Oturması, kalkması, ticareti her şeyiyle örnek olması lazım. Zaten o şekilde olsa birçok insanın hidayetine vesile olunur. Ben bu tür kuruluşların, bu tür müesseselerin sayılarının artması özellikle talep ediyoruz çünkü gençlerin yetişmesine, çocukların yetişmesine çok büyük emekleri geçiyor. Ben Semerkand Vakfına bundan dolayı teşekkür ediyor, tebrik ediyorum kendilerini" diye konuştu.

Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara da kermesle ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: "

"Semerkand Vakfı'nın bu tür hayırlı faaliyetlerinden dolayı vakfa ve kermese katkıda bulanan herkese teşekkür ederim. Böylesi faaliyetler bizim Türk milletinin birlik, beraberlik şuurunu geliştiren faaliyetlerdir, kardeşliğimizi pekiştiren faaliyetlerdir. Böyle faaliyetlerin devamında fayda görüyorum. Katkıda bulanan herkesten Allah razı olsun."

Semerkand Vakfı’ndan üniversite öğrencileri yararına kermes

Semerkand Vakfı’ndan üniversite öğrencileri yararına kermes

Semerkand Vakfı’ndan üniversite öğrencileri yararına kermes

Semerkand Vakfı’ndan üniversite öğrencileri yararına kermes

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber