Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 11:58 Yorum: 0

‘Sende Bir El Uzat’ Kampanyası Diyarbakır’a El Uzattı

Demokrasi ve Adalet Platformu tarafından başlatılan "Gönül Köprüsü Sende Bir El Uzat" kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

‘Sende Bir El Uzat’ Kampanyası Diyarbakır’a El Uzattı

Demokrasi ve Adalet Platformu tarafından başlatılan "Gönül Köprüsü Sende Bir El Uzat" kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz, "Gönül Köprüsü Sende Bir El Uzat" kampanyasını yürüten Demokrasi ve Adalet Platformu Genel Başkanı Hüseyin Yüksek ile kampanyayı destekleyen eski AK Parti milletvekili Cuma İçten'i Diyarbakır'a davet etti. Kente gelen Yüksek ve İçten, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Daha sonra Sur ilçesindeki esnafları ve mağdur olan aileleri ziyaret eden heyet, çeşitli hediyeler verdi. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Arık, Ayder ve İlim Yayma Derneği de ziyaret edilerek, kampanya hakkında bilgi verildi.

"DİYARBAKIR HALKI YAŞANANLARI HAK ETMİYOR"

Demokrasi ve Adalet Platformu'nu Diyarbakır'a davet ettiklerini belirten Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz, "Biz batıdaki STK'larla ve kurumlarla doğudaki vatandaşlarımıza gönül köprüsü kurduk. Bu kampanyayı başlatan Demokrasi Adalet Platformu Genel Başkanı Hüseyin Yüksek'e ve destekleyen eski milletvekili İçten'e, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'e ve AK Parti teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'a sonsuz teşekkür ediyoruz. Erdemliler Hareketi Derneği Yönetim Kurulu üyelerimizle Türkiye'nin dört bir yanından mazlum kardeşlerimize hizmet etme aşkı ile seferber olmuş dava ruhuna sahip bir kurumda olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Burada tüm STK'lara çağrıda bulunuyoruz. Acımız ortak ise yüreğimiz aynı yanıyorsa teröre karşı tek yürek tek ses olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu yaşanan olayları lanetlemekle sorunları çözemeyiz lanetlemenin yanında ve kınamanın yanında harekete geçip gür bir ses ile karşısında durmalıyız. Diyarbakır halkı bu yaşananları hak etmiyor Allah bize ömür verdiği müddetçe bu can bu bedende olduğu sürece Diyarbekir'e hizmet edeceğim. Diyarbakır evliyalar insanlık şehridir hizmette boynumuzun borcudur. Diyarbekir halkı misafirperverdir, mütevazidir ve yardımseverdir. Asla şiddeti sevmez. Ekmeğini aşını paylaşır. Cenab-ı Allah Diyarbakır'ımızı ve Türkiye'mizi korusun" dedi.

"KENTİN TERÖRLE ANILMASI BİZİ RAHATSIZ EDİYOR"

Erdemliler Hareketi Diyarbakır İl Başkanlığı'nın daveti üzerine Diyarbakır'a geldiklerini belirten Demokrasi Adalet Platformu Genel Başkanı Hüseyin Yüksek ise, "Diyarbakır'a gelip çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Bizleri Erdemliler Hareketi Diyarbakır İl Başkanı Atilla kaymaz ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı. Ziyaretlerimiz kapsamında Sur ilçesini gezerek esnafımızın ve halkımızın içerisinde olmamız bizleri sevindirdi çok güzel karşıladılar. Diyarbakır gerçekten de çok güzel insanlık şehridir. İnsanları bizleri çok iyi karşıladılar. Diyarbakır'da bizim bir şehrimizdir. Diyarbakır'ın hep terörle anılması bizleri rahatsız ediyor. Diyarbakır'a elimizden geldiğince destek olmak elimizden geldiğince yardımda bulunmak istiyoruz. Yardımlarımız devam edecek, her zaman mazlum Diyarbakır halkının yanında olacağız. Diyarbakır'ın artık savaşlarla anılmaması için güzelliklerle anılması için Diyarbakır halkının da gayret göstereceğinden şüphem yok. Diyarbakır'da başta Erdemliler Hareketi Derneği olmak üzere birçok STK mevcut. Diyarbakır için hizmet etmeleri de bizleri mutlu etti. Diyarbakır'da bulunmaktan mutluluk duyduk" diye konuştu.

Eski milletvekili Cuma İçten ise, kendisini de böyle hayırlı bir kampanya kapsamında davet ettikleri için Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz'a teşekkür ettiğini belirtti, İçten, "Böyle hayırlı projelerde yer almak beni her zaman mutlu etmiştir. Zaten Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanlığı'nın Diyarbakır için yaptığı çalışmaları biliyorum ve yakından takip ediyorum. Demokrasi ve Adalet Platformu'nun da Türkiye'de yaptığı çalışmalar ortadadır. Yardıma muhtaç vatandaşlarımız için ellerinden gelenin fazlasını daima yapıyorlar. Bu yardımlar kapsamında Diyarbakır'a da yardımları oldu. Bizlerde kendilerine destekte bulunmak için her zaman hazırız. Kendileriyle birlikte bir projede yer almak beni ziyadesiyle mutlu etti" ifadelerinde bulundu.

Ziyaretin sonunda, Kaymaz tarafından Yüksek ve İçten'e yaptıkları çalışmalar nedeniyle plaket verildi.

"Gönül Köprüsü Sende Bir El Uzat" kampanyası kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Diyarbakır Valiliği'ne 3 bin çift ayakkabı, Erdemliler Hareketi Derneği'ne ise bin çift ayakkabı gönderilmişti. Kampanya çerçevesinde Sur ilçesinde mağdur olan ailelere verilmek üzere 3 TIR gıda malzemesi de gönderilmişti.

‘Sende Bir El Uzat’ Kampanyası Diyarbakır’a El Uzattı

‘Sende Bir El Uzat’ Kampanyası Diyarbakır’a El Uzattı

‘Sende Bir El Uzat’ Kampanyası Diyarbakır’a El Uzattı

‘Sende Bir El Uzat’ Kampanyası Diyarbakır’a El Uzattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber