Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Eylül 2016 - 14:48 Yorum: 0

Sene sonuna kadar ilk binalar yıkılacak

Akçakoca Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Belediye ve TOKİ işbirliğiyle yürütülecek çalışmaların proje hazırlanması tamamlandı.

Sene sonuna kadar ilk binalar yıkılacak

Akçakoca Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Belediye ve TOKİ işbirliğiyle yürütülecek çalışmaların proje hazırlanması tamamlandı. Yıkılacak binalarda bulunan hak sahipleriyle yapılan görüşmelerde de sona doğru gelinirken, ilk binaların yıkımının sene sonuna kadar başlatılacağı belirtildi.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak basın mensuplarına bir açıklama yaparken, yeni kent meydanındaki ticaret canlılığını 2019'a kadar hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada, "İki yıl kadar önce bu bölgede kentsel dönüşüm ve tasarım projesi hazırladık. Bu projeler arasından Akçakoca'nın dokusuna uygun alçak katlı yapılar, hem bizler hem de TOKİ tarafından uygun bulundu" ifadelerini kullanan Yemenici, "Bu projeyi hazırlayan mimarımız da Akçakocalı. Bu projeyi TOKİ'ye sunduk. Yapmış olduğumuz fizibilite çalışmaları ve hak sahipleriyle yapılan görüşmelerde de maliyetlerin kurtarıldığını gördük" dedi.

Bu projede ne Akçakoca belediyesinin ne de TOKİ'nin kâr etme gibi bir amacının olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan yemenici, "Esas aldığımız ölçüt, bu alandaki kentsel dönüşümdür" dedi.

Başkan Cüneyt Yemenici "Yapılacak olan binalarımızın yol kotundan başlayarak yükseklikleri 6,5 metre. Tasarımın en güzel yanlarından biri, yoldan denize doğru hangi binanın önünden baksanız denize görüyorsunuz" derken, "Binaların yapılış ve konumlanışına göre ön ve arka cephe ayrımını ortadan kaldırdık. Her ter aynı zamanda hem ön hem de arka cephe görünümünde olacaktır" ifadelerini kullandı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, söz konusu projenin teknik detayları ve hak sahipleriyle yapılan toplantıların seyri ile ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı :

"Yapılacak olan binaların altlarında 4 kat daha var ve buralarda ticaret merkezleri oluşturuyoruz. Ayrıca, büyük bir yeşil alanın yanı sıra, 250 araçlık bir otopark da inşa ediyoruz. Hak sahipleriyle yaptığımız görüşmelerde % 75-80 seviyelerine gelmiş bulunuyoruz. Bazı anlaşmak istemeyen vatandaşlarımızla da hukuk yoluna gideceğiz. Hukuk neyi öngörüyorsa onu yapacağız. Hedefimiz bu Kasım ayı sonuna kadar bütün hak sahipleriyle görüşmeleri bitirmekti. Fakat hukuka gidilmesi durumunda bu hedefin 5-6 ay daha gecikerek 2017 yılını bulacak.

Hedefimiz burada 2019 yılında ticari hacmi oluşturup ticareti başlatmak. İnşallah yakın zamanda o bölgede anlaştığımız bina sahiplerinin binalarını yıkmaya başlayacağız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber