Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 10 Ekim 2016 - 13:44 Yorum: 0

SEPAŞ, Dünya Enerji Kongresi’ndeki yerini aldı

Global enerji sektörünün geleceğinin belirleneceği 23. Dünya Enerji Kongresi'nin ilk gününde Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman kongreyi değerlendirdi.

SEPAŞ, Dünya Enerji Kongresi’ndeki yerini aldı

Global enerji sektörünün geleceğinin belirleneceği 23. Dünya Enerji Kongresi'nin ilk gününde Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman kongreyi değerlendirdi.

Dünya Enerji konseyinin en önemli etkinliği olan "Dünya Enerji Kongresi" katılımcıların enerji sorunlarını ve çözümlerini küresel bir bakış açısıyla daha iyi anlayabilmeleri için düzenlenen en önemli uluslararası enerji kongresi başladı.

10 binden fazla enerji lideri bir arada

23. Dünya Enerji Kongresi'nde, sanayinin önde gelen liderleri, uluslararası örgütler, medya kuruluşları, üniversiteler ve enerji sanayi birliklerinden gelen,10 binden fazla enerji lideri, İstanbul'da bir araya geldi. Türkiye'nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Şirketler Grubu ile Avrupa'nın enerji şirketlerinden CEZ Grubu'un oluşturduğu AkCez ortak girişimi bünyesinde hizmet veren Adapazarı, Kocaeli, Bolu ve Düzce bölgesine elektrik dağıtan SEPAŞ'ta Dünya Enerji Kongresi'nde yerini aldı.

"Katılım gayet güzel"

Global enerji sektörünün geleceğinin belirleneceği 23. Dünya Enerji Kongresi'nin ilk gününde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, uzun vadeli planların yapılacağını Dünya Enerji Kongresi'ni ilgi ve merakla izlediklerini söyledi. Kongre hakkındaki düşüncelerini dile getiren Danışman, "Uzun vadeli bakıldığı için 2060 yılında enerji sektörü nereye gidecek sorusu var. Dünyanın nüfusu 10 milyar seviyesine çıkacak. Elektrik tüketimi bugüne göre 2 misli artacak. Bu enerjinin nereden nasıl karşılanacağı konuşuluyor. Yenilenebilir enerji son derece önemli. Enerji verimliliği konusu önemli. 3 yılda bir yapılıyor bu önemli toplantı. Bu kez İstanbul'da gerçekleşiyor olması önemli. Katılım gayet güzel. Organizatörleri bu anlamda tebrik ediyorum" dedi.

SEPAŞ hakkında da bilgiler veren Ahmet Ümit Danışman elektriği üreten, dağıtan ve satan şirketlere sahip odlularını ifade etti. 1,8 milyon kişiye elektrik hizmeti verdiklerini kaydeden Danışman konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Üretiyoruz, dağıtıyoruz, satıyoruz"

"Biz Akkök ve CEZ grubunun şirketleriyiz. Akkök grubu Türkiye'nin en büyük sanayi şirketlerinden birisi. Akenerji'nin sahibi. Elektrik üretim sektöründe faaliyet gösteriyoruz. 8 adet hidrolik bir adet doğalgaz bir adet rüzgar santralimiz var. Ayrıca Akkök grubunun sahip olduğu elektrik dağıtım bölgesi var, SEDAŞ bölgesi. Gebze, İzmit, Adapazarı, Düzce ve Bolu'dan oluşan bir bölge. 1.8 milyon müşterisi olan, doğrudan sanayi, ticaret hane ve hane halkına elektrik dağıtımı yapan bir şirket. Bir de SEPAŞ adında bir perakende şirketimiz var. Bu da bölgedeki müşterilere doğrudan elektrik satan şirketimiz. Yani bizim elektrik üretim tarafında Akenerji, dağıtım tarafında SEDAŞ, perakende tarafında SEPAŞ olmak üzere grubumuzun 3 adet önemli şirketi var. Çok yararlı bir toplantı bu. Aslında hemen bugün yarın yatırım kararı alınacak görüşmeler değil bunlar. Ancak sektörün uzun vadede nereye gittiğine ilişkin makro görüşlerin belirlendiği, sistemlerin ne şekilde kurulması gerektiğinin belirlendiği bir platform. Yerli yabancı tüm oyuncuların burada fikir alışverişinde bulunması son derece önemli."

23. Dünya Enerji Kongresi Dünya Enerji Liderleri, Geleceğin Enerji Liderleri ve Enerji Üçlemi zirveleri gibi özel oturumlarla dünyanın her yerinden gelen ve ulusal, bölgesel ve küresel düzeylerde sürdürülebilir enerji sunmak için seçenekler arayan Enerji Bakanları, iş, finans ve akademi dünyasının liderleri arasında diyalog oluşturulmasını sağlayacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber