Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 28 Ağustos 2016 - 13:58 Yorum: 0

Seracılık Büyükşehir’le gelişecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, il genelinde seracılığı geliştirmek adına başlattığı çalışma kapsamında Gördes'te...

Seracılık Büyükşehir’le gelişecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, il genelinde seracılığı geliştirmek adına başlattığı çalışma kapsamında Gördes'te sera hibesinden faydalanmak isteyen 24 çiftçiden kura yöntemi ile belirlenen 10 çiftçi sera sahibi oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa'yı seracılık alanında geliştirmek ve üreticilerin gelirlerini artırmak amacıyla Gördes ilçesinde yüzde 75'ini hibe olarak vereceği seraların sahiplerini kura ile belirledi. Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinasyon Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen kura çekimine, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığından Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Yılmaz Usta, Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinatörü Alp Sefa Gökkaya da katıldı. Gördes'te sera hibesinden faydalanmak isteyen 24 çiftçiden kura yöntemi ile belirlenen 10 çiftçi sera sahibi oldu.

Montajı yakın zamanda başlayacak

Demirci, Gördes, Köprübaşı, Kula, Alaşehir, Sarıgöl ve Selendi ilçelerini kapsayacak sera dağıtımı ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın gelir seviyelerinin arttırılarak, hayat standartlarının yükseltilmesini temin etmek maksadıyla yeni gelir imkanlarının yaratılması, ekonomik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi için uygulanmaya başlayan seracılık ve meyveciliğin geliştirilmesi için projelerini uygulamaya aldığı açıklanmıştı. Gördes'te 24 üreticimiz seracılık hibesinden faydalanmak için başvurdu. Başvuran 24 üreticimizden 10 üreticimiz kura yöntemi ile belirlendi. Üreticilerimize yüzde 75'i Büyükşehir Belediyesi'nin hibesi olmak üzere kurada sera almaya hak kazanan çiftçilerimizin arazilerine montajına da yakın zamanda başlanacak. Belirlenen ilçelerimizde 100 adet 500 metrekare plastik tünel dağıtımı yapacağız" diye konuştu.

Modern seralar üretici ile buluşacak

Özellikle Demirci, Gördes, Köprübaşı, Kula, Alaşehir, Sarıgöl ve Selendi ilçelerinin kırsal mahallelerinde yaşayan çiftçilerin faydalanacağını belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, "Çiftçilerimizin modern bir seraya sahip olabilmeleri için seraların imalatında tamamen galvanizli malzeme kullanılacak. Konstrüksiyon cıvatalı montaj yapılacak ve kaynak kullanılmayacak. 36 ay dayanıklı UV+IV+AF+EVA+AV katkılı polietilen örtü malzemesi kullanılacak seralarda yan havalandırma açıklıkları zararlı haşerelerin sera içine girmesini önlemek amacıyla Insect net böcek tutucu tül ile kaplanacak" diye konuştu.

Kırsal kalkınma sağlanıyor

İl genelinde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için sürekli projeler ürettiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İlimizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, öncelikli kırsal bölgelerden başlayarak ilimiz çiftçilerinin gelir düzeylerinin yükseltilmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması için Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız artarak devam edecek" diye konuştu.

Seracılık Büyükşehir’le gelişecek

Seracılık Büyükşehir’le gelişecek

Seracılık Büyükşehir’le gelişecek

Seracılık Büyükşehir’le gelişecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber