Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Nisan 2014 - 18:23 Yorum: 0

Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Öztürk:

"Türkiye bugün, yabancı yatırımcılar için dünyanın en güvenli limanlarından"

Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Öztürk:

TEKİRDAĞ (AA) - Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, "Türkiye bugün, yabancı yatırımcılar için dünyanın en güvenli limanlarından" dedi. 

Öztürk, Ergene ilçesindeki Avrupa Serbest Bölgesi'nde (ASB), uçak parçası ve modül üretecek fabrikanın temel atma töreninde, Türkiye'nin, 2012 itibariyle, 181 milyar dolar üzerinde yabancı yatırımcı stoğuyla dünyanın 28. ülkesi olduğunu söyledi.

Ekonomi yönetimi olarak öncelikli hedeflerinin kademeli olarak 20'ler ligine, daha sonra ise ilk 10 ülke içine girmek olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Serbest bölgeler kurulduklarından bu yana, istihdamın arttırılmasında önemli katkı sağladı. Serbest bölgelerimizdeki istihdam 2013 yılı sonunda 57 bin 10 kişi seviyesine ulaştı. Türkiye'de serbest bölgelerin kuruluş amaçlarından biri de doğrudan yabancı yatırımı çekmektir. Tüm serbest bölgelere bakıldığında, yabancı sermayeli firmalar tarafından toplamda 1,3 milyar dolar yatırım gerçekleşmiştir."

Öztürk, Avrupa Serbest Bölgesinin, yabancı yatırımcı çekme konusunda da başarılı şekilde yoluna devam ettiğini vurgulayarak, "Türkiye bugün, yabancı yatırımcılar için dünyanın en güvenli limanlarından" diye konuştu.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ise yabancı sermayeli yatırımların ülke ekonomisi için önemli dinamikler olduğunu söyledi.

Türkiye'nin hava taşımacılığında, son 10 yıldır çok parlak bir grafik gösterdiğini dile getiren Yerlikaya, "Dünyada, bütün hava taşımacılığı yapan ulusal veya çok uluslu firmaların imreneceği bir seyirdeyiz" dedi. 

Konuşmaların ardından fabrikanın temeli atıldı. 

Bir firma yetkilisi, özel hazırlanan bir kabın içine Türk ve Alman gazetesi ile parası koyarak temele gömdü. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber