Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2016 - 14:08 Yorum: 0

Serdar, ETS’yi ziyaret etti

Elazığ'ın cazibe merkezleri arasında olmasının önemine değinen AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Ömer Serdar, Elazığ'ın...

Serdar, ETS’yi ziyaret etti

Elazığ'ın cazibe merkezleri arasında olmasının önemine değinen AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Ömer Serdar, Elazığ'ın avantajlarını iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Ömer Serdar, Elazığ Ticari Borsası'nı ziyaret etti. Türkiye'nin kısa bir süre önce hain bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldığını belirten Serdar, "Bu darbe teşebbüsü milletimizin iradesi, imanı ve gayretiyle savuşturuldu. Ancak bu süre içerisinde hayla olağan üstü şartlarla, sistemi sorunlarından ayıklamak için çaba sarf ediyoruz. Özellikle 15 Temmuz sonrası sivil toplum kuruluşlarımızın milli iradenin yanında olması önemliydi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı ekonomi paketleri hakkında bilgi veren Serdar, "Başbakanımız, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesine yönelik teşvik tedbirleri ve yatırımları kapsamında bir program açıkladı. Bu programın temel hedefi bölgeler arası kalkınmışlıkların eşitlemek anlamında bazı bölgelere avantajlar sağlamakta. Elazığ'ın cazibe merkezleri arasında yer alması büyük çabalarımız oldu. Hamdolsun sonuçlarını alıp, Elazığ'da bu değerlendirme içerisinde yer aldı. 5 ayrı bölgeye ayrılmış bu cazibe merkezlerinde Elazığ'ın yer alması önemli" diye konuştu.

Elazığ'da huzur ortamının olması, sermayenin ürküten bir unsur olmaması ve pazar alanlarına ulaşım imkanlarının kolaylığı nedeniyle avantajlara sahip olduğunu dile getiren Serdar, şunları kaydetti:

"Bu avantajları bu kapsamda iyi değerlendirmek gerekiyor. Bu merkezler içerisinde devletin öngörmüş olduğu arsa tahsisinde, hibeden ve kamu alım garantisinden tutunda birçok imkan yatırım için sağlanmış oluyor. Ana çerçevesi bu olmakla beraber, bunun yasal düzenlemesi ve yönetmelikleri süreç içerisinde hazırlanacak. 10 yıllık program olan cazibe merkezleri programı Elazığ için önemli. Bu 10 yıllık süreci iyi değerlendirip Elazığ'ın bugüne kadar oluşan dezavantajlarını ortadan kaldırmak gerekiyor. Teşvikte 4. bölgede olmamızın dezavantajlarını hep yaşıyorduk, inşallah cazibe merkezleri programıyla bu dezavantajları kısmen ötelemiş olacağız."

Milletvekili Serdar daha sonra, MHP ve CHP Elazığ Başkanlıkları ile organize sanayi bölgesini ziyaret etti.

Serdar, ETS’yi ziyaret etti

Serdar, ETS’yi ziyaret etti

Serdar, ETS’yi ziyaret etti

Serdar, ETS’yi ziyaret etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber