Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mart 2015 - 18:48 Yorum: 0

SERKA'ya 219 proje başvurusu yapıldı

KARS (AA) - Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) bu yıl üç mali destek programı için Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden toplam 219 proje başvurusu yapıldı.Ajansın, İktisadi Gelişme,...

SERKA'ya 219 proje başvurusu yapıldı

KARS (AA) - Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) bu yıl üç mali destek programı için Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden toplam 219 proje başvurusu yapıldı.

Ajansın, İktisadi Gelişme, Sosyal Kalkınma ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Programları için vereceği 13,8 milyon liralık hibe desteği için dört ilden toplam 219 proje başvurusu yapıldı.

En çok başvuru 83 projeyle Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına yapılırken, bu programı 73 projeyle İktisadi Gelişme ve 63 projeyle de Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Programı izledi.

 Mali destek programlarına iller bazında en çok başvuru 85 projeyle Kars’tan yapıldı. Kars'ı 58 proje ile Ağrı, 45 proje ile Iğdır ve 31 proje ile Ardahan takip etti.

Sosyal kalkınmaya ilk kez destek verecek olan ajans, iki sosyal kalkınma programı için 8,8 milyon lira bütçe ayırdı.

Dört ildeki yaşanabilirlik düzeyini yükseltmeyi amaçlayan 4 milyon lira bütçeli Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik 4,8 milyon lira bütçeli Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında toplam 8,8 milyon lira sosyal kalkınmaya verilecek.

Başvurusu yapılan 219 proje, ön incelemenin ardından Bağımsız Değerlendiriciler ve Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber