Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 23 Temmuz 2018 - 14:24 Yorum: 0

Serttaş: "Mersin’de istihdam artıyor"

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Soner Serttaş, Mersin Serbest Bölgesi'nde 2018'in ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine...

Serttaş: 'Mersin’de istihdam artıyor'

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Soner Serttaş, Mersin Serbest Bölgesi'nde 2018'in ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7'lik bir artış olduğunu belirterek, "Mersin'deki istihdam oranındaki artış sevindirici" dedi.

Serttaş, Mersin Serbest Bölgesi'ndeki istihdamın, vasıfsız işçi sayısındaki büyümenin etkisiyle geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7 oranında bir artış ile 8 bin 851 kişiye ulaştığını hatırlatarak, "Bu rakamlar kent genelinde de gözlemlenebiliyor. Yine yılın ilk 4 ayında Mersin'de ihracatçı firma sayısı bir önceki yıla göre yüzde 6.1 artarak 955'e ulaştı. Mersin, yeni organize sanayi bölgeleri ile turizm alanları ile yeni yatırımlar ile giderek büyüyor. Kentimizdeki bu gelişim biz iş dünyasının geleceğe güvenle bakması adına çok önemli" diye konuştu.

Mersin GİAD üyelerinin, Mersin'e ve Türkiye'ye olan güvenlerinin tam olduğunun altını çizen Serttaş, "Son dönemlerde açıklanan tüm verilerde ekonomimizin iyi gidişatı bizlere moral verirken, kentimiz ve ülkemizin kalkınması için yaptığımız çalışmalara da güç veriyor. İşsizlik rakamlarının ülke genelinde düşüşe geçmesi, yapılan yatırımların güç kazandığının en büyük göstergesi" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber