Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 16:13 Yorum: 0

SES Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu:

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu, iş ve geleceklerine sahip çıkmak için 12 Ekim'de İstanbul,...

SES Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu:

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu, iş ve geleceklerine sahip çıkmak için 12 Ekim'de İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'dan yürüyüş başlattıklarını belirterek 15 Ekim'de Ankara'da buluşarak miting yapacaklarını söyledi.

OHAL'ın üç ay daha uzatıldığını hatırlatan SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, "Açıklamalara bakıldığında hedef emekçilerdir. Kamu emekçileri sözleşmeli yapılacak, Kıdem Tazminatı kaldırılacak, 150'ye yakın kurum özelleştirilecek, yeni araziler ranta açılacaktır" dedi.

Kamu emekçilerinin 3 yıllık sözleşmeli statüde 65 yaşını doldurarak emekli olma şansı bulunmadığını vurgulayan Mutlu, kıdem tazminatının fona devri ile emekli ikramiyesinin yüzde 50 kayba uğrayacağını savundu.

"İnsanca yaşam bu değildir"

Emekten, demokrasiden, barıştan, insanca yaşamdan yana olan herkese seslenen SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu şunları söyledi:

"Gün, umutsuzluk günü değil, umudu, dayanışmayı, direnişi, mücadeleyi büyütme günüdür. Milyonlarca göçmen, binlerce iş kur işçisi, milyonlarca taşeron, günde 2 parça eşya satan küçük esnaf, iş güvencesi kalkacak memur, örgütsüz asgari ücrete 12 saat çalışan işçi kardeşimiz. İnsanca yaşam bu değildir. Bizler 12 Ekim'de İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'dan yürüyüş başlattık. 15 Ekim'de Ankara'da buluşarak miting yapacağız. Tüm emek dostlarını mitinge davet ediyoruz. Bizler laik, özgür, bağımsız ve demokratik bir Türkiye mücadelesinde varız, her zaman da olacağız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber