Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 13 Şubat 2018 - 10:23 Yorum: 0

Ses teknolojileri şirketi Ar-Ge merkezi oldu

Türkiye'de ses teknolojileri pazarının önde gelen şirketlerinden olan Sestek, Ar-Ge merkezi olarak faaliyet göstermeye başladığını duyurdu.

Ses teknolojileri şirketi Ar-Ge merkezi oldu

Türkiye'de ses teknolojileri pazarının önde gelen şirketlerinden olan Sestek, Ar-Ge merkezi olarak faaliyet göstermeye başladığını duyurdu.

Ses teknolojileri, yapay zeka ve müşteri hizmetleri otomasyonu alanlarında faaliyet gösteren Sestek'in İstanbul Ofisi, Ocak ayı itibarıyla, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak tescil edildi.

Şirket duyurusunda görüşleri bulunan Sestek Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Levent Arslan, "Sestek bugün lider konumda olduğu Türkiye ses teknolojieri pazarında tek yerli ve milli yazılım şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Bu liderlikte, hayata geçirdiğimiz projelerin ve Ar-Ge çalışmalarının büyük payı var. Bu anlamda 18 yıldır büyük bir özveriyle çalışıyoruz. İstanbul ofisimiz; şu an 36 Ar-Ge çalışanımızla, bu zamana kadar 5'i hali hazırda devam eden toplam 18 TÜBİTAK teşvikli projeyi hayata geçirdi ve 10'dan fazla patent aldı. Artık resmi olarak da Ar-Ge merkezi olduğunu tescil ettirdi" ifadelerini kullandı.

"Sektör ve akademi iş birliklerine çok önem veriyoruz"

Sestek olarak Ar-Ge kültürünü geliştirmeyi ve daha da ileri taşımayı hedeflediklerinin altını çizen Arslan, "Sektör ve akademi iş birliklerine çok önem veriyoruz. Boğaziçi Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi ile iş birliği içerisindeyiz. Bununla birlikte önümüzdeki yıldan itibaren Ar-Ge'ye ayırdığımız bütçeyi ciromuza paralel olacak şekilde artırmayı planlıyoruz" dedi.

Yapay zekaya dayalı ses teknolojileri ile insan-makine etkileşimini geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Arslan, bu doğrultuda Ar-Ge projelerinin ve patent başvurularının artarak devam edeceğini belirtti. Ayrıca Arslan, Ar-Ge personelinin bu süreçte daha aktif rol alması için teşvik edici ödül sistemi geliştirdiklerini de vurgulayarak Ar-Ge konusunda işbirliğine açık olduklarının da altını çizdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber