Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 16 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Sesini kaybetmekten radyoaktif cerrahi ile kurtuldu

Antalya'da 25 yaşındaki Deniz Erdi Güney'in ses tellerine giden sinirlerin üzerindeki tümör, radyoaktif cerrahi ile alındı

Sesini kaybetmekten radyoaktif cerrahi ile kurtuldu

ANTALYA (AA) - Antalya'da 25 yaşındaki Deniz Erdi Güney'in ses tellerine giden sinirlerin üzerindeki tümör, radyoaktif cerrahi ile tedavi edildi.

İstanbul'da yaşayan 25 yaşındaki Deniz Erdi Güney'in 7 milimetre büyüklüğündeki tiroid nodülünün boynuna sıçradığı tespit edildi. Tıp literatüründe ender görülen bu durumla ilgili Güney, İstanbul'daki bir hastanede ameliyat oldu. Ameliyat ile Güney'in ses tellerine giden sinirlerin üzerindeki hariç bütün tümör parçaları alındı. 

Ameliyatın ardından büyüyen ve bir santimetreye ulaşan tümörün alınması için Güney, Antalya Memorial Hastanesine geldi. Hastanenin Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan tarafından radyoaktif cerrahi yöntemiyle gerçekleştirilen ameliyat ile tümör, ses tellerine zarar verilmeden alındı.

Ameliyatın ardından açıklamada bulunan Gürkan, ameliyatın nodülün küçüklüğü ve daha önce ameliyat geçirilmiş bir alanda olması nedeniyle zorlu olduğunu söyledi. Tümörün ses tellerine giden sinirlerin üzerinde olduğunu hatırlatan Gürkan, şu bilgileri verdi:

"Hastanın sesini kaybetmemesi için ses tellerini lokalize eden özel bir tüp kullandık. Zor bir ameliyattı ama başarılı geçti. Nodülün yerini radyoaktif maddeyle işaretledik. İşaretlenen alana özel radyoaktif dedektörle girerek kitlenin yerini tespit ettik ve çıkarttık. Boyun diseksiyonu işlemiyle risk taşıyan bütün lenfleri temizledik."

Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Güney ise sesini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını, ancak doktorların doğru müdahalesiyle bu riskin ortadan kalktığını belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber