Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 28 Ocak 2015 - 12:58 Yorum: 0

Seslendirdiği şarkılarla çay satışlarını artırıyor

Siirt'te 55 yıldır çaycılık yapan İsa Danış, kahvehanesine gelen müşterilerine cümbüş eşliğinde Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendiriyor

Seslendirdiği şarkılarla çay satışlarını artırıyor

SİİRT (AA) - FECRİ BARLIK - NAZMİ AKYOL - Siirt'te 55 yıldır çaycılık yapan İsa Danış, kahvehanesinde müşterilerine cümbüş eşliğinde 3 dilde şarkılar seslendiriyor.

Çaycılığın yanı sıra 39 yıl önce kurduğu müzik grubunda solistliği de sürdüren Danış, müzik programına yoğun ilgi göstererek kahvehanesini dolduran müşteriler sayesinde çay satışlarını artırmaktan memnun.

Danış, AA muhabirine, kahvehanelerin sadece çay içilen mekanlar olmadığını göstermek istediğini belirterek, bu kapsamda ses yeteneği ile müşterilerine müzik ziyafeti sunduğunu söyledi.

- "Onlar müzikten biz de çay satışlarından memnun kalıyoruz"

Siirt'in çok dilli bir kent olduğunu vurgulayan Danış, müşterilerine Türkçe, Arapça ve Kürtçe cümbüş eşliğinde şarkılar seslendirdiğini belirtti.

Danış, bu hizmetten memnuniyet duyan vatandaşların kahvehanesine yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayarak, "Kahvehaneler sadece çay içilen oyun oynanılan değil sanatın da olduğu mekanlardır. Müzik programı yaptığımızda müşteriler yoğun ilgi gösteriyor. Onlar müzikten biz de çay satışlarından memnun kalıyoruz" diye konuştu.

Müziğe merakının ilkokulda başladığını, o yıllarda çeşitli ses yarışmalarında dereceye girdiğini anlatan Danış, 1976 yılında ilde, "Siirt'in Sesi" adlı bir müzik grubu kurduğunu anlattı.

Danış, bir süre ara verdiği müziği kahvehanesinde sürdürme kararı aldığını ifade ederek, 250'ye yakın Arapça şarkıdan bazılarının sözünün bazılarının da bestesinin kendisine ait olduğunu kaydetti.

"Çaycılıkla müziği birlikte sürdürüyorum" diyen Danış, müzik eğitmeni Yavuz Bekman'ın da zaman zaman programlarda kendisine eşlik ettiğini aktardı.

Kahvehanesinde kitap okunması için bir de kütüphane oluşturduğunu belirten Danış, müşterilere hem müzik, hem çay hem de kitap hizmeti sunduklarını ifade etti.

Müşterilerden Suat Bilim de, boş vakitlerinde arkadaşları ile sohbet etmek için tercih ettikleri kahvehanede verilen hizmetten memnun olduklarını söyledi.

İlde yeterli sosyal aktivite bulunmadığını savunan Bilim, kahvehanede hem müzik dinlediklerini hem de zaman zaman şarkılara eşlik ederek güzel vakit geçirdiklerini sözlerine ekledi.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber