Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:18 Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi14:17 Sarıcaoğlu: “Sahte anketler ile ‘başkanlık hayali’ kuranlar, seçim günü uya...14:17 Büyükşehir DESKİ 3 mahallenin daha içme suyu hatlarını yeniledi14:17 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: “Bittiğinde Zonguld...14:17 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki iş birliği protokolü14:16 Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”14:16 İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu: 15 bin litre etil alkol ele geçirildi14:15 Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı adam ağır yaralandı14:11 Fatih Belediye Başkanı Turan: “Unkapanı Değirmeni’nin restore edilmesi bölg...14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı14:08 Kütahya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı14:05 Anaokulu öğrencilerinden renkli etkinlik: Hijyene dikkat çektiler14:04 CHP’de Şükrü Genç endişesi14:04 Alanya Üniversitesi’nin öğrencilerine TÜBİTAK desteği14:03 Ertemur: “Emeklilerimizin destekçisi olacağız”14:01 AK Parti Sami Er, Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti14:01 Kazakistan Başkonsolusu’ndan yatırım çağrısı13:59 Bakan Tekin; “Meslektaşlarımızın fikir ve öneri bizler için çok kıymetli”13:56 Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi13:55 Otomobille çarpışan hafif ticari araç devrildi: 1 yaralı
Sami Er
Güncel 12 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Seslerini duyurmak için kamera önüne geçtiler

Trabzon'da bir grup kadın, cinsiyet ayrımcılığı ve sonrasında yaşanan üzücü olaylara yönelik başlattıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında kamera karşısına geçerek, sıkıntılarını dile getirdi

Seslerini duyurmak için kamera önüne geçtiler

TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Trabzon'da bir grup kadın, cinsiyet ayrımcılığı ve sonrasında yaşanan üzücü olaylara yönelik başlattıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında kamera karşısına geçerek, sıkıntılarını aktardı.

Proje kapsamında farklı yaş ve sosyal gruptan 17 kadın, kendilerini ifade etmek için kamera önüne geçti. Sosyal medya üzerinden de yürüttükleri çalışmalarla günlük hayatta yaşadıkları zorlukları dile getiren kadınlar, toplumda farkındalık yaratmak istiyor.

Proje Koordinatörü Sevcan Ataoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumda kadına yönelik şiddet vakalarında artış yaşandığını söyledi.

Şiddetin bir insanın fiziksel ya da psikolojik olarak maruz kaldığı sıkıntılı durum olduğunu belirten Ataoğlu, özellikle kadına yönelik şiddet rakamlarına bakıldığında, olayın her geçen gün kötüye gittiğinin görüldüğünü ifade etti.

Ataoğlu, kadına şiddete dikkati çekmek için sosyal sorumluluk projesi hazırladıklarını dile getirerek, ''Bu kapsamda farklı yaş ve sosyal gruptan yaklaşık 17 kadın bir araya geldik ve 'Önce Ben Kadındım' sloganıyla yola çıktık. Ardından da proje kapsamında her birimiz kamera karşına geçerek, yaşadığımız sıkıntıları dile getirdik'' dedi.

- "En büyük hedefimiz sesimizi duyurabilmek"

Proje kapsamında birçok konuya dikkati çektiklerini anlatan Ataoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Amacımız gün geçtikçe artan kadın cinayetlerinin, tecavüz olaylarının, tacizin ve şiddetin artık son bulmasına yardımcı olmak ve toplumda farkındalık yaratarak cinsiyet ayrımcılığına dikkati çekmek. Bu kapsamda bir kişi üzerinde bile farkındalık yaratmak bizim için önemli. Başlattığımız proje kapsamında bugüne kadar kadınların hak etmedikleri halde sırf kadın oldukları için yaşadıklarını göstermek istedik. Bunun dışında da olması gerekeni dile getirerek bazı olumsuzlukların da önüne geçmek istedik.''

Ataoğlu, en büyük hedeflerinin seslerini duyurabilmek olduğunu vurgulayarak, seslerini duyarak kadına karşı şiddetin ve tacizin önüne geçmek istediklerini kaydetti.

"Kadınlar her zaman sadece kadın oldukları için hayata 1-0 yenik başlıyor" diyen Ataoğlu, şöyle konuştu:

"Bu duruma çözüm getirilmesi gerekiyor. Toplumda yaşanan ve gün geçtikçe artan şiddet, taciz ve cinayet vakalarına yenilerinin eklenmemesi için cinsiyet ayrımcılığının önüne geçilmesi gerekiyor. Bu duruma sadece kadınların değil, her kesimin duyarlı olması gerek. Bu duyarlılığın sürekli kılınması için başlattığımız projeyle yaşamı daha da güzelleştirebileceğimize inanıyorum." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber