Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 17 Mayıs 2017 - 11:49 Yorum: 0

‘Sesli Durak’ projesine Boyner destek oldu

Boyner, sesli durak için kitlesel fonlama projesine Haziran sonuna kadar destek vereceğini açıkladı.

‘Sesli Durak’ projesine Boyner destek oldu

Boyner, sesli durak için kitlesel fonlama projesine Haziran sonuna kadar destek vereceğini açıkladı. Buna göre, bulusum.biz adresine girerek projeye yapılan her 1 TL'lik bağışa, Boyner'de 5 TL destek verecek.

Boyner Grup'un sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu ve sosyal girişimcileri destekçileriyle bir araya getiren Buluşum platformunun yeni projesi "Sesli Durak'a Haziran sonuna kadar destek vereceğini açıkladı. Proje sesli durak, görme engelli bireyler için günlük hayatta ulaşım engellerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yapılan açıklamada, bir mobil uygulama olarak hayata geçirilen proje; görme engellilerin, duraklara gelen otobüslerden ve hangi hata ait olduklarından sesli olarak haberdar olmalarını sağlıyor.

Boyner, sesli durak için kitlesel fonlama projesine Haziran sonuna kadar destek vereceğini bildirirken, bulusum.biz adresine girerek projeye yapılan her 1 TL'lik bağışa, Boyner de 5 TL destek verecek.

Görme engellilere hizmet veren proje destek bekliyor

Duraklara gelen otobüslerden ve otobüslerin hangi hata ait olduklarından görme engellileri sesli olarak bilgilendiren bir mobil uygulama olan Sesli Durak, sosyal girişimci Onur Kılıç tarafından hayata geçirildi. Proje, Android işletim sisteminde çalışıyor ve Google Play uygulama mağazasından indirilebiliyor. Uygulama, görme engelli bireyin konumunu tespit ederek, bulunduğu durak ve otobüsler hakkında sesli olarak bilgilendirme yaparken, deneyimleyen kullanıcılar tarafından tavsiye ediliyor.

Ayrıca, ilk olarak Ankara'da hizmet vermeye başlayan projenin, Boyner ve Boyner müşterilerinin desteğiyle, Türkiye'nin bir çok iline yayılmak ve Android'in yanısıra IOS'ta da kullanıcılar ile buluşarak daha fazla görme engelliye hizmet verebilmek adına Buluşum'da destekçiler beklediği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber