Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Ağustos 2016 - 16:03 Yorum: 0

Sesob Başkanı Köksal’dan yöresel ürün satışına tepki

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, il dışından gelerek yöresel ürün satışı yapılmasının esnafları mağdur...

Sesob Başkanı Köksal’dan yöresel ürün satışına tepki

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, il dışından gelerek yöresel ürün satışı yapılmasının esnafları mağdur ettiğini belirterek tepki gösterdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde açıklama yapan Başkan Köksal, son günlerde kentte yöresel ürünler adı altında şehit dışından gelerek satış yapanların esnafı mağdur ettiğini söyledi.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini ve yaşanan gelişmeler karşısında esnafların da olumsuz etkilendiğine belirten Köksal,"Bir ülkede esnaf ve sanatkar huzursuz ise o ülkede istikrardan bahsedilemez. Devletimiz ve hükümetimiz gerek yasal düzenlemelerle gerekse de kredilerle bazı düzenleme ve destekler yaparak esnafımıza katkı sağlamaya ve onları ayakta tutmaya çalışıyor. Katkı ve desteklerinden dolayı Devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Buna rağmen kendi gayretleriyle ayakta durmaya çalışan esnaflarımız, dışarıdan gelerek Sivas'ta yöresel ürün satışının yapılması nedeniyle zor durumda kalmaktadır. Geçici olarak yer kiralayan ve yöresel ürünleri satanlar esnafımızı mağdur ettiği için bu açılışlara da müsaade edilmemeli ve bir an önce faaliyetlerine son verilmelidir. Çünkü aynı ürünler vergi ve kirasını ödeyen, istihdam sağlayan bizim esnaflarımızda da var. Yöresel ürünler satışı yapanlar konusunda mutlaka bir önlem alınmalıdır. Eğer bu tür açılan yerler kapatılmasa, esnaf teşkilatı olarak tepkilerimiz devam edecektir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak görevimiz esnaf ve sanatkarımızın hakkını korumaktır"dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber