Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 14:38 Yorum: 0

SESOB'tan "taksimetre" uyarısı

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, taksici esnafına, mağdur olmamaları ve cezai işlem görmemeleri için taksimetre muayenelerini yaptırılmaları...

SESOB'tan 'taksimetre' uyarısı

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, taksici esnafına, mağdur olmamaları ve cezai işlem görmemeleri için taksimetre muayenelerini yaptırılmaları uyarısında bulundu.

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 2. maddesi gereğince ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi, ayarlanması, damgalanmasının kanun hükümlerine göre yapıldığını belirterek, geçerlilik süresi dolmadan muayenelerin yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Taksimetrelerin muayenesinin 2 yıl geçerli olduğunu hatırlatan Köksal, "Kullanımda bulunan ticari taksilerde takılı olan taksimetrelerin en son muayene tarihi itibariyle 2 yılını doldurmuş olan taksimetrelerin bakanlık tarafından muayene ve damgalama yetkisi almış özel muayene servislerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Aksi halde muayenelerini yaptırmayanlar için bin 674 lira idari para cezası uygulanacaktır" ifadesini kullandı.

Köksal, esnafın mağduriyet yaşamaması için ön görülen süre içerisinde müracaatını belirlenen yerlere yapmasını, yasal süre içerisinde müracaatta bulunmayanların hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber