Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 20 Ağustos 2018 - 11:33 Yorum: 0

Sevgi Mektebi kıraathane sohbetleri sona erdi

Sevgi Mektebi Derneği'nce (SEVMEKDER) düzenlenen Sevgi Mektebi Kıraathane sohbetleri sona erdi.

Sevgi Mektebi kıraathane sohbetleri sona erdi

Sevgi Mektebi Derneği'nce (SEVMEKDER) düzenlenen Sevgi Mektebi Kıraathane sohbetleri sona erdi.

SEVMEKDER'in hazırladığı kıraathane sohbetlerinin son konuğu çizgi romancı-yazar Muammer Erkul oldu. Programda Erkul hayata çizgiromancı gözüyle bakan bir çizerin aslında hayatın gerçeklerini çizdiğini, çizdiği karakterlerin kendi hayatını ve yaşadıklarını yansıttığını ve her çizgi romancının da çizgilerini bu ruhla şekillendirdiğini ifade etti. Ayrıca kapanış programına Sevgi Mektebi Çekirgeler Grubunun hazırladıkları gösteriler renk kattı. Mehter gösterisiyle başlayan program, kılıç-kalkan gösterisiyle devam etti. Şiir, slayt gösterileri, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile yaz kampı öğrencileri hünerlerini sergiledi.

Yaz kampında hatim yapan 30 öğrenci ve ilmihal, siyer sınavlarında 1. olan 15 öğrenciye dernek başkanı tarafından hediyeleri, hatim ve kurs bitirme belgeleri takdim edildi. Yine yaz kampında kursu bitiren her öğrenciye kitap, uçurtma hediye edildi, kurs bitirme belgeleri verildi. Günün konuğu Çizgi Romancı-Yazar Muammer Erkul söyleşisinin ardından, son olarak 15 Temmuz gösterisiyle program sona erdi. Vatan için canını vermiş tüm şehitler ve mücadele eden tüm gazilere dualar edilerek Sevgi Mektebi Kıraathane sohbetleri sona erdi.

Beş hafta boyunca dernek tarafından ünlü yazarlar okuyucuları ile buluşturuldu. Söyleşiler gerçekleştirildi, okuyucuların soruları cevaplandı, dernek tarafından hediye edilen kitaplar imzalandı. Program sonrası yazarlar sevenleri ile Orhan Camii bahçesinde çay eşliğinde sohbetler etme imkanı buldu. Dernek Başkanı Murat Uçar tarafından yapılan açıklamada, "Beş hafta zor ama çok renkli programlar gerçekleştirdik. Öğrencilere, anne, babalara ve okurlara böyle bir atmosfer gerçekleştirebildiğimiz için mutlu ve gururluyuz. Programlarda cumhuriyet tarihimiz, yazarlık ve güncel konular, Osmanlı tarihi ve çocuk eğitimi, divan edebiyatı ve şiirler, sinema ve Yeşilçam sanatçıları, evliyaların hayatları, çizgi roman ve dergi çıkarma konuları konuşuldu. Beş hafta boyunca misafirlerimize, yazarlara ait toplam 1071 adet kitap ve Divanyolu dergisi hediye edildi. Çeşitli kıraathanelere kitaplıklar oluşturuldu ve kitaplar konuldu" dedi.

Sevgi Mektebi kıraathane sohbetleri sona erdi

Sevgi Mektebi kıraathane sohbetleri sona erdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber