Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Ekim 2016 - 11:03 Yorum: 0

Şeyh Galip’in eseri Hüsn-ü Aşk Yenimahalle’de

Türk Divan Edebiyatı şairi Şeyh Galip'in eseri Hüsn-ü Aşk, uyarlanan tiyatro oyunu ile Yenimahallelilerin beğenisine sunuldu.

Şeyh Galip’in eseri Hüsn-ü Aşk Yenimahalle’de

Türk Divan Edebiyatı şairi Şeyh Galip'in eseri Hüsn-ü Aşk, uyarlanan tiyatro oyunu ile Yenimahallelilerin beğenisine sunuldu.

2'nci Mahalle Festivali kapsamında birbirinden değerli oyunları vatandaşlarla buluşturmaya devam eden Yenimahalle Belediyesi, bu kez de Türk Divan Edebiyatı şairi Şeyh Galip'in eseri Hüsn-ü Aşk'ı Yenimahallelilerle buluşturdu. Yönetmenliğini Murat Sarı'nın yaptığı, Ferah Tiyatrosu tarafından sahneye uyarlanan oyunda, oyuncular Hakan Güneri ve Fatih Özseçen performansıyla büyüledi.

Hüsn ve Aşk'ın birbirine kavuşma hikayesi

Şeyh Galip'in dizeleriyle başlayan oyunda Hüsn ve Aşk'ın birbirine kavuşma çabalarını ve bu yolda Aşk'ın başına gelenleri izleyen seyirciler, aynı zamanda Şeyh Galip'in bütün bu sembollerle tasavvuf öğretisini nasıl anlattığını da öğrendi. Oyuna Neyzen'in neyinden, udundan ve akordeonundan gelen güzel ezgiler eşlik ederken, zaman zaman birer meddah olup, hikayeyi kahramanlarını simgeleyen kuklalarla anlatan oyuncular, başarılı oyunculuklarıyla kuklalara hayat verdi.

Oyun sonunda Yön Sanat Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdem Öksüz, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar adına oyunculara teşekkür ederek, plaketi takdim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber