Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Ağustos 2016 - 13:38 Yorum: 0

Seyyid Battalgazi anılacak

1 Eylül Seyitgazi'nin Kurtuluşu ve Battalgazi'yi anma etkinliklerinin hazırlıkları tamamlandı.

Seyyid Battalgazi anılacak

1 Eylül Seyitgazi'nin Kurtuluşu ve Battalgazi'yi anma etkinliklerinin hazırlıkları tamamlandı.

Eskişehir Valiliğin yürüttüğü BEBKA tarafından finanse edilen "Seyitgazi Bölgesi Turizmin Geliştirilmesi" projesi kapsamında, 1 Eylül Seyitgazi'nin Kurtuluşu ve Battalgazi'yi anma etkinlikleri yapılacak. Seyitgazi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılı kutlaması ve Seyyid Battal Gazi'yi anma etkinlikleri 1 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek.

Etkinliklerin gündüz ayağı Seyitgazi Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00'da resmi törenle başlayacak. Çelenk sunma ve kahramanlık türküleri ile günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Saat 11.00'de Seyyid Battal Gazi Külliyesi'nde Seyit Battal Gazi'yi anma töreni gerçekleştirilecek. Burada Seyyid Battal Gazi ve şehitler için Mevlid-i Şerif okunduktan sonra Seyit Battal Gazi Lokması ve helva dağıtılacak. Seyyid Battal Gazi Külliyesi'nin eski fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi ile birlikte BEBKA projesi kapsamında yapılan fotoğraf yarışmasında ödül alan eserlerin fotoğraf sergisi açılacak.

Etkinliklerin akşam ayağında ise Kuran-ı Kerim Tilavetleri okunup, Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletileri ile Seyitgazililerle buluşacak. İlahi ve şiir dinletilerinin ardından Mehteran ve sinevizyon gösterileri ile Seyitgazi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl kutlaması ve Seyyid Battal Gazi'yi anma törenleri manevi bir atmosferde tamamlanmış olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber