Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 01 Ekim 2014 - 22:06 Yorum: 0

Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Davutoğlu'nun Başkanlık Divanı'ndaki odada görüşmesini eleştirdi.

Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni yasama yılı resepsiyonunda TBMM Genel Kurulu Başkanlık Divanı odasında görüşmesine reaksiyon göstererek, 'Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız davranış. Milletin asli unsuru olmasam burayı terk ederdim' dedi. 

Bahçeli, 24. Dönem 5. Yasama Yılı dolayısıyla TBMM'de verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Çözüm sürecine ait yeni adımlar atılabileceğine ait açıklamaların hatırlatılması üstüne Bahçeli, 'Çözüm sürecini kabullenmediğimiz için yeni adımlarını hiç düşünmüyoruz' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecini ileriye taşıyacaklarına dair sözlerine ait değerlendirmesi sorulan Bahçeli, 'Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan bulunduğu dönemden itibaren çözüm süreciyle ilgili her değerlendirmesini, her konuşmasını, aldığı her kararı gözden geçirmesinde fayda var. Bunun başlangıç tarihsel 1 Ağustos 2009'dur. O günden buyana ne yapılmışsa gözden geçirmesinde türkiye açısından fayda vardır, kendisi açısından da çelişkilerden kurtulma olur' ifadesini kullandı. 

Bahçeli, çözüm sürecinin içeriği meselesinde ayrıntıları olmaması nedeniyle sürecin neresinde olunduğunu da bilmediklerini söyledi. 

Suriye ve Irak tezkeresinin kabul edilmesi biçiminde nasıl bir senaryo uygulanacağının da Bakanlar Kurulu kararına bağlı olduğuna belli eden Bahçeli, bu konu için da bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. 

Bahçeli, resepsiyon esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM Genel Kurulu Salonu'ndaki Başkanlık Divanı odasına geçtiğine dikkati çekerek, bu hali eleştirdi. 

Resepsiyona siyaset, iş ve matbuat dünyasından muteber şahısların davetli olduğunu dile getiren Bahçeli, 'Kapının arkasına geçmek halkla bağı koparmak değil mi? Buradakiler ne o zaman? Sezar gibi odaya çekilmeleri yakışıksız davranış. Milletin asli unsuru olmasam burayı terk ederdim' dedi.  

Erdoğan, Çiçek ve Davutoğlu dışarı çıktıktan sonra Davutoğlu, Bahçeli'nin yanına gelerek tokalaştı. İyi bir yasama yılı olmasını isteyen Davutoğlu, MHP'nin tezkere konusundaki müspet tutumu nedeni ile Bahçeli'ye teşekkür etti.  

Daha sonra da Çiçek, Bahçeli'nin yanına gelerek bir zaman sohbet etti. Yurtdışındaki Türklerin oy kullanmasıyla ilgili konuşan Çiçek, 'Yurt dışındaki üçüncü neslin oy kullanması, Türkiye'ye aidiyet açısından fazla fazla önemli. Böyle bir düzenleme gerekiyorsa yapılırsa faydalı olur' dedi.

Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'na konuyu incelemeleri buyruğu verdi. 

Bahçeli, bununla birlikte resepsiyonda yanına gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile selamlaştı ve kısa zaman sohbet etti.

Muhabir: Ali Hakan Der

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber