Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 19 Nisan 2016 - 15:25 Yorum: 0

Sezaryenı Azaltmak İçin Anne Adaylarına Eğitim Veriliyor

Bursa’da ‘Doğumuna Sahip Çık’ projesi kapsamında düzenlenen doğuma hazırlık kursu sona erdi.
Bur..

Sezaryenı Azaltmak İçin Anne Adaylarına Eğitim Veriliyor

BURSA (İHA) Bursa’da ‘Doğumuna Sahip Çık’ projesi kapsamında düzenlenen doğuma hazırlık kursu sona erdi.
Bursa Kent Konseyi, Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Türk Ebeler Derneği ile TEMAS Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Doğumuna Sahip Çık’ projesi çerçevesinde doğuma hazırlık eğitimleri verildi. Türkiye’de hızla yükselen sezaryen oranlarına dikkati çekerek anne adaylarının bilinçlendirilmesini ve normal doğumuna teşviki hedefleyen projede ilk anne adayları kursu başarı ile tamamlayarak belgelerini Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni’nin elinden aldı.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, projeyi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr. Sare Davutoğlu’nun iştirakiyle Bursa’dan başlattıklarını ifade etti. ‘Doğumuna Sahip Çık’ projesi kapsamında düzenlenen doğuma hazırlık eğitimlerinde ‘Aktif Doğum Pozisyonları’, ‘Doğumu Nefesle Yönetme’, ‘Doğumda Müdahaleler’ ve ‘Bebekle İlk Temas’ gibi konularda bilgiler verildiğini söyleyen Çepni, “Anne adaylarımız için doğuma hazırlık eğitimi başvuruları devam ediyor. Anne adaylarımız Merinos AKKM’de bulunan Bursa Kent Konseyi ofisleri içerisinde özel olarak dizayn edilen eğitim odasında çalışmalarını sürdürüyor. İrtibat için 0 224 716 36 99 nolu telefonu arayarak bilgi alabilir ve kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber