Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 14:08 Yorum: 0

Sezaryenli Annelere Normal Doğum Müjdesi

Gaziantep'te daha önce iki kez sezaryenle doğum yapan 34 yaşındaki Zeliha Yürekli, özel bir tıp merkezinde normal doğum yöntemiyle 3'üncü kez anne olmanın...

Sezaryenli Annelere Normal Doğum Müjdesi

Gaziantep'te daha önce iki kez sezaryenle doğum yapan 34 yaşındaki Zeliha Yürekli, özel bir tıp merkezinde normal doğum yöntemiyle 3'üncü kez anne olmanın mutluluğunu yaşadı.

Gaziantep'te yaşayan Zelihe Yürekli, doğum yapmak üzere geldiği Özel Vitaline Tıp Merkezi'nde Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Ümmü Gülsüm Petek tarafından normal doğumla,üçüncü kez anne oldu. Daha önceden iki doğumunda bıçak altına yatan Zeliha Yürekli ilk kez, normal doğumla anne olmanın sevincini yaşadı.

Kadın Doğum Uzmanı Ümmü Gülsem Petek, hem annenin hem de bebeğin sağlıklı olduğunu belirtti. Anne adayının uygun şartları taşıması halinde normal doğum yapabileceğini belirten Petek, "Anne adayımıza uygun şartlar oluştuğu takdirde normal doğum yöntemiyle çocuk sahibi olabileceği, bunun sağlık açısından da daha iyi sonuçlara yol açabileceğini anlattık. Kendisini normal doğuma ikna ettik. Akabinde normal doğum sürecini başlattık. Tıp Merkezimizin imkanları ve ekibimizin başarılı çalışmasıyla anne adayımız 3 kilo 750 gr ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi" dedi.

"ANNELİĞİN TADINA VARIN"

Op. Dr. Petek, anne ve bebeğin sağlığı için her zaman normal doğumu tercih ettiklerini ve anne adaylarına da bu yönde telkinlerde bulunduklarını belirterek, "Zorunlu durumlarda sezaryen yapılabilir. Oysa ülkemizde sezaryen daha öncelikli tercih ediliyor. Sezaryen sonrası normal doğumu yaptırarak bu oranı azaltabiliriz. Bu konuda hem hasta, hem doktor istekli olmalıdır. Anne bu sayede bebeğinin ilk ağlamasını duyabilir, bebeğini hemen kucağına alıp emzirebilir ve bu bir anne adayı mükemmel bir duygudur. Sezaryen sonrası normal doğum mümkündür. Bu konuyu destekleyen bir doktorum.1 veya 2 sezaryen sonrası normal doğum yapılabilir. Merkezimizde 2 sezaryen sonrası başarılı bir normal doğum gerçekleştirilmiştir. Anne ve bebek gayet sağlıklıdır. Daha önce sezaryen olmuş anne adayları bu konuda istekli ise bu konuyu oldukça fazla desteklemekteyim" dedi. Tıp Merkezi idarecileri ise, "Sağlık Bakanlığı'nın sezaryen oranlarını azaltma projesine destek olmak ve bu projeyi yaygınlaştırmak için merkezimiz doktorlarından Op. Dr. Ümmü Gülsüm Petek sağlık personeliyle birlikte desteğini sürdürmektedir. Gereksiz sezaryen doğumlarının normal doğum yöntemine döndürülmesi için doktorlarımızın daha çok çaba ve emek harcamaları gerekmektedir. Halkımızı bilinçlendirerek sezaryen oranlarını azaltma projesine desteğimizi sürdüreceğiz" ifadesine yer verdi.

Sezaryenli Annelere Normal Doğum Müjdesi

Sezaryenli Annelere Normal Doğum Müjdesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber