Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 09 Eylül 2016 - 17:38 Yorum: 0

Sezgi Kırıt davası ikinci kez başladı

Antalya'da 2009 yılında kaybolduktan 10 gün sonra Isparta'da cansız bedeni bulunan 15 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın davası, 7 yıl aradan sonra yeniden görülmeye...

Sezgi Kırıt davası ikinci kez başladı

Antalya'da 2009 yılında kaybolduktan 10 gün sonra Isparta'da cansız bedeni bulunan 15 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın davası, 7 yıl aradan sonra yeniden görülmeye başladı. İkinci duruşmada da kadınlar Antalya Adliyesi'ne akın etti.

Antalya'da 2009 yılında bakkala gitmek üzere evden çıkan ve cesedi 10 gün sonra Isparta'da boş bir arazide bulunan 15 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın vücuduna uyuşturucu madde enjekte edilip, zorla alkol verildiği, tecavüze uğrayıp, darp sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Başka bir suçtan tutuklu M.M.K. ile O.K. ve E.K., 7 yıl sonra Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez yeniden hakim karşısına çıktı. Sezgi Kırıt'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 3 sanığın yargılanmasına Antalya Adliyesi'nde başlandı. Çok sayıda avukatın müdahillik için başvuru yaptığı davada, Baroların Çocuk Hakları Komisyonu Merkezleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, KADEM, Antalya Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Türkiye Kadınlar Derneği Federasyonu, çeşitli STK'lar ve siyasi parti üyeleri destek verdi. Adliye bahçesinde Sezgi Kırıt'ın ailesinin avukatı Sibel Önder'i kadınlar yalnız bırakmadı.

KADEM desteği

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya Temsilciliği üyesi çok sayıda kadın da ellerinde dövizlerle adliye bahçesinde destek için bir araya geldi.

KADEM adına konuşan avukat Betül Altınsoy Yanılmaz, davanın ikinci duruşmasına da müdahil olarak katılacaklarını belirterek, Sezgi Kırıt'ın katillerinin olduğu gibi olayda ihmali olan tüm yetkililerin hak ettikleri cezayı almasını istedi.

Özgecan davasında olduğu gibi hiçbir zanlıya indirim uygulanmadan suçlulara ağırlaştırılmış en ağır cezanın verilmesini beklediklerinin altını çizen Yanılmaz, "Kızlarımızın, oğullarımızın, kadınlarımızın, hepimizin bedenlerine uzanan kirli ellere karşı birlik olup, amasız ortak bir tepki ortaya koymak için, hakkaniyetli, adil, etkin bir yargılamanın gerçekleşmesi istemiyle KADEM olarak adliyedeyiz. Şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınlarımızın yanındayız" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber