Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Aralık 2014 - 10:53 Yorum: 0

SGK vergi affı ve prim yapılandırmaları

ÇANAKKALE (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çanakkale İl Müdürü Basri Tümsek, kuruma prim borcu bulunup yapılandırma talebinde bulunacaklar için başvuru tarihi ile ilk taksit ödemeleri için...

SGK vergi affı ve prim yapılandırmaları

ÇANAKKALE (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çanakkale İl Müdürü Basri Tümsek, kuruma prim borcu bulunup yapılandırma talebinde bulunacaklar için başvuru tarihi ile ilk taksit ödemeleri için sürenin 1 ay uzatıldığını söyledi.

Tümsek, gazetecilere yaptığı açıklamada, prim borcu bulunan vatandaşların, borçlarını yapılandırmak üzere en son 2 Şubat 2015 tarihine kadar il müdürlüğü ve ilçede bulunan sosyal güvenlik merkez müdürlüklerine başvurabileceğini belirtti.

Peşin olarak yapılandırılan prim borçları ve taksitlendirilen prim borçları için ilk taksitlerin son ödeme süresinin de 2 Mart 2015 tarihine uzatıldığını anlatan Tümsek, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere, 11 Eylül 2014 tarih ve 29116 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6552 sayılı kanuna göre Sosyal Güvenlik Kurumuna olan 2014/Nisan öncesi dönemlere ait prim borçları yapılandırma kapsamında taksitlendirilmektedir. Söz konusu borçların yapılandırılması için Genel Sağlık Sigortası primi borcu hariç, diğer borçlar için başvuru süresi 31 Aralık tarihinde, ilk taksit ödeme süresi de 2 Şubat 2015 tarihinde sona ermekteydi. Ancak belirlenen tarihin uzatılması konusunda 6552 sayılı kanunla Bakanlar Kuruluna yetki verilmiştir. Bakanlar Kurulu 2014/7016 sayılı kararı ile başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerini 1 ay uzatma kararı almıştır. Böylece Bakanlar Kurulu Kararı ile 6552 sayılı kanunla kurumumuza olan borçların yapılandırılması için son başvuru 2 Şubat 2015 ilk taksit ödemesi içinde son gün 2 Mart 2015 tarihi olarak yeniden belirlenmiştir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber